Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-07 08:35:00

Bárándy: Nem úszhatja meg Orbán az átvilágítást

Pintér Sándornak kellene lépnie, de az orosz ügyek ismeretében különös jelentősége van annak, hogy Orbán Viktor eddig nem esett át a „C típusú” átvilágításon. Mindenképpen indokolt, hogy ez megtörténjen, ezt kezdeményezni kell – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Bárándy Gergely.

Bárándy: Nem úszhatja meg Orbán az átvilágítást
Bárándy Gergely

Azok, akik így visszaélnek a hivatásukkal, azoknak a lehető leghamarabb el kell tűnniük a hatalomból - fogalmazott az ATV Egyenes beszéd című műsorában Rónai Egonnak Bárándy Gergely.

A magyar demokrácia történetében eddig nem fordult elő, hogy valakit az alkotmányos joga gyakorlásában erőszakkal akadályozzanak meg. Olyan se volt, hogy az ilyen ügyet eltussolja az igazságszolgáltatás

 – állítja a politikus.

Párhuzamba állítás a kopasz-üggyel

Emlékeztetett arra: megnézte a választási bizottság a videót, és megállapították, hogy senki nem akadályozta meg Nyakó Istvánt a joga gyakorlása közben. Az elejétől látszott, hogy el akarják tussolni az ügyet. Bárándy szerint először a nyomozó hatóság azt mondta, nem tudta megállapítani, hogy kik a kopaszok. Addigra a lapokban megjelentek a cikkek a nevekről. A szocialista képviselő kiemelte: biztos nem az eljáró főhadnagy állította le a nyomozást. Akik ezeket az ügyeket vizsgálják, rendőrök, azok nem ostobák. Nem kell ahhoz információ, elég a józanész, hogy ezt az ügyet fentről, vagy a rendőrség, vagy az ügyészség vagy a politika állította le. A rendőrségnek nem volt érdeke beégni.


Arról is beszélt Bárándy: érti, hogy miért akar Simicskának menlevelet adni Sneider Tamás, és hozzá tette, hogy ilyen esetekben valóban lehet vádalkuról szó, ha olyan ügyész van, aki valójában kiakarja deríteni a sötét ügyeket. Egészen új megközelítést is felvetett: Nem feltétlenül csak Simicska esetében lehet szó a vádalkuról, hanem az alacsonyabb szinten is. Bárándy úgy fogalmazott:

azt képzelem, hogy sokan vannak, akik sokat tudnának segíteni a maffiarendszer felderítésében, ha elmesélnék, hogy esetleg rá voltak kényszerítve tisztességtelen ügyletekre. 

Lex CEU fejlemények

Bárándy szerint egyértelműen okirat hamisítás a lex CEU sürgősségi beadványa, mert egyetemi végzettség sem kell ahhoz, hogy valaki tudja a keltezés dátuma az éppen az a dátum, amikor valaki aláírja, keltezi. Ez bűncselekmény. Indokolt lenne megvizsgálni, ha a beadvány közjogilag érvénytelen, hogy van-e olyan súlyú a törvénysértés, hogy amiatt törvényt hatályon kívül kell helyezni. Egy ilyen jogszabály esetén, ahol van jelentősége annak, hogy milyen gyorsan született meg a törvény, hiszen az egyetem kifuthat az időből…

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink