Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-04-21 20:08:00

Gyurcsány: Ha kell, bíróság előtt bizonyítom, hogy zsarolják Orbánt az oroszok

A volt miniszterelnök kőkemény állításokat fogalmazott meg az ATV Egyenes Beszédben, ám konkrétumokat nem kívánt elárulni. Azt mondja, látott dokumentumokat.

Gyurcsány Ferenc is vendége volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának péntek este. A DK elnöke még tőle is szokatlanul kemény dolgokat mondott Orbán Viktor miniszterelnökről. (A videóban 10.30-tól.) Rónai Egon felidézte, hogy Gyurcsány arról beszélt a békéscsabai fórumán a napokban, hogy „azért lett a mostani miniszterelnök egykori oroszellenesből Putyin elnök legfőbb pártfogója, mert az orosz elnöknek olyan bizonyítékai vannak Orbán Viktor ellen, amivel a kormányfő zsarolhatóvá vált”.

„Ön mit tud?” – tette fel a kérdést a műsorvezető.

A DK elnöke leszögezte: nem fog mindent elmondani, amit tud, majd mosolyogva hozzátette:

„Tudok olyan adatot, amit most nem kívánok Önnel és a nézőkkel megosztani.”

Gyurcsány Ferenc azzal folytatta, nem gondolja, hogy Orbán Viktor azért lett oroszellenesből egy csapásra oroszbarát mentálisan megbomlott.

„Igaza van, tudok valamit, hogy szembesítették Orbán miniszterelnököt bizonyos tényekkel, dokumentumokkal, amelyek meglehetősen kínosan őrá nézve, ahhoz, hogy legalábbis ötször megfontolja, hogy teljesítse-e Putyin elnök kérését” – mondta.

A DK elnöke állítása szerint oroszok szembesítették Orbánt ezekkel a dokumentumokkal.

„Ön látta ezeket a dokumentumokat” – kérdezte Rónai, majd rövid gondolkodás után Gyurcsány azt felelte:

„Valamit láttam, igen”.


Gyurcsány Ferenc ezt követően leszögezte: ha beperlik a kijelentéseiért, akkor egy igazságszolgáltatási folyamatban be tudja bizonyítani, hogy igaza van.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink