Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-04-21 07:08:00

Botrány a kórházban: Orbánhoz küldték az ápolók az idős hölgyet

Olvasónk azt állítja, napokig nem látták el fulladásos tüneteit a karcagi kórházban, és amikor ezt szóvá tette, az ápolók a létszámhiányra hivatkozva Orbán Viktorhoz irányították.

Botrány a kórházban: Orbánhoz küldték az ápolók az idős hölgyet
Képünk illusztráció

„Szombaton rosszul lettem, ezért a sürgősségi autó bevitt a karcagi kórházba, ahol a véreredmény után ultrahangos vizsgálatot javasoltak” – kezdte beszámolóját olvasónk, aki fulladásra panaszkodott már hetek óta. Végül befeküdt a kórházba, ahol – elmondása szerint – elképesztő állapotokkal kellett szembesülnie.
 
Fazekas Péterné három napot töltött a karcagi Kátai Gábor Kórházban, ahol – bár vízhajtót kapott – legnagyobb csodálatára, semmilyen vizsgálatot nem végeztek el nála, pedig egyre rosszabbul érezte magát.
 
Amikor már alig kapott levegőt, az idős hölgy segítséget kért az ápolóktól, akik – a nő beszámolója szerint – azt mondták neki, hogy:

„Ketten vagyunk. Menjen Orbánhoz, hogy ne engedje külföldre az orvosokat”.

Olvasónk egyébként nem csak a bánásmódra panaszkodott, hanem a kórházi kosztra is. Mint mondja, egyik nap például vizes főtt krumplit kaptak ebédre.
 
Az idős hölgy három nap után saját felelősségére hagyta el a kórházat, mivel úgy látta, hogy vizsgálatok hiányában nincs értelme tovább az intézményben maradnia, otthon legalább nyugodtan pihenhet. Igaz, az akkor már felbukkanó főorvos nem ajánlotta számára a kórház elhagyását.
 
Nem aprózták el
 
Természetesen kerestük a karcagi kórházat is, ahonnan a főigazgató, Nagyné László Erzsébet megbízásából azt a választ kaptuk, hogy szerkesztőségünk szerezze be a
 

„panaszos teljes bizonyító erejű magánokiratba, vagy közokiratba  foglalt, az egészségügyi és a személyes adatok védelme és az orvosi titoktartás alól felmentő nyilatkozatát, miszerint a Kátai Gábor Kórház a tárgybani ügyben tájékoztatást nyújthat az ATV részére”.

De ez még semmi, hiszen ezzel egyidejűleg a „panaszos zárja ki a nyilatkozatában a Kátai Gábor Kórház felelősségét az adatvédelmi törvényben foglalt előírások megszegése alól”. És ha ez így mind megvan, és a panaszos személyi okmányai másolata, valamint az okiratok eredeti példányai a kórház birtokában vannak, akkor az intézmény hajlandó információt adni az esetről.

További belföldi híreink