Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-04-10 13:36:00

Kósa szerint nem zárnak be egyetemet

Kósa Lajos szerint semmilyen egyetemet nem akarnak bezárni. A Fidesz frakcióvezetője erről az Országgyűlés plenáris ülésén beszélt reagálva a hétvégi gigatüntetésre. Balog Zoltán viszont ennek az ellenkezőjét állította a múlt héten.

Kósa szerint nem zárnak be egyetemet
Fotó: MTI

Felszólalásában Kósa Lajos azt mondta, „a hétvégén a Soros György-párti szervezetek jelentős megmozdulást szerveztek a fővárosban egy abszurd ügyben.” Hangsúlyozta az MTI tudósítása alapján: semmilyen egyetemet nem zárnak be, semmi sem fenyegeti a tan-, az oktatási és a kutatási szabadságot.

Véleménye szerint más volt a megmozdulás oka, az, hogy ha a migrációs ügyben a magyar kormány törekvései érvényesülnek, akkor "lőttek" a migrációs biznisznek. A migrációs bizniszre példaként a bangladesi fiatalok ügyében hozott ítéletet hozta fel: a Soros György által támogatott szervezet fordult a bírósághoz, egy Soros György által finanszírozott szervezet volt a szakértő a tárgyaláson és a bíró egy Soros György által finanszírozott szervezet tiszteletbeli elnöke volt, akinek a Soros-féle egyetemen van állása.

Ugyanakkor ennek ellentmond Balog Zoltán nyilatkozata, amely a Magyar Rádióban hangzott el a múlt héten. Az EMMI-miniszter tudniillik kijelentette, „nem kell kertelni, nem kell bujkálni, ki kell mondani: ebben a formában nem szeretnénk, ha működne a Central European University.”

atv.hu

További belföldi híreink