Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-04-05 13:10:00

CEU-tüntetés: Kigyúrt kopaszok segítették a rendőröket a Parlamentnél – videó

A kedd esti, Parlament előtti szimpátiatüntetés rendőrökkel ütköző frontja egyszer csak azt tapasztalta, hogy kigyúrt, civil ruhás kidobó emberek vegyülnek közéjük a tömegbe és elkezdik lökdösni, lefogni a hangadókat.

CEU-tüntetés: Kigyúrt kopaszok segítették a rendőröket a Parlamentnél – videó

A demonstrálók ezt hangosan kifogásolták, és azt kiabálták:

„Miért vannak itt kidobó emberek? Miért vannak kopaszok a rendőrök előtt?”.

A civil ruhás különítmény főnökük jelzésére, rövid időn belül elhagyta a helyszínt, amint érzékelték, hogy a kívántnál nagyobb figyelem összpontosul rájuk. Amelyiküknek ez nem sikerült, azt a rendőrsorfal „kebelezte be” és engedte az épület felé elmenni. A felvételen legalább 8-10 "beavatkozó" látható.

Válaszolt a rendőrség
 
A BRFK Kommunikációs Osztálya arról tájékoztatta lapunkat, hogy az atv.hu által küldött „megkeresésében szereplő helyen és időben a rendezvény biztosítási feladatait egyen- és polgári ruhás rendőri állomány hajtotta végre”. A felvételeken a tüntetőket rángató, lökdöső civil ruhás férfiak a rendőrség közlése szerint utóbbiakhoz sorolandók, vagyis a „polgári ruhás rendőri állomány” tagjai. Ennek megfelelően a BRFK válasza arra is kitér, hogy a „rendőrség a biztosítási feladatait jog- és szakszerűen, a szükségesség és arányosság követelményének megfelelően hajtotta végre”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink