Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-04-04 13:25:00

Plakátháború: válaszcsapásra készülnek Orbánék

Az atv.hu-hoz eljutott hírek szerint a kormányoldalon ellenplakát kampányt terveznek a Simicska-Vona tandem „bábjátékának” illusztrálására. A miniszterelnököt állítólag jobban irritálja, hogy Simicskáék személyes információk kiszivárogtatásával fenyegetőznek, mint a CEU körüli nemzetközi botrány. Frissítve: Kósa Lajos délután megerősítette az atv.hu információit.

Plakátháború: válaszcsapásra készülnek Orbánék

Elégtételt vesznek a miniszterelnök hívei – az atv.hu-hoz eljutott hírek szerint Orbán Viktorék országos ellenplakát kampányt terveznek a Simicska-Vona tandem „bábjátékának” illusztrálására. Egy kormányzati forrásunk szerint az a cél, hogy bemutassák: a Jobbik elnöke, Vona Gábor csak egy bábu a „nagy bábjátékos” Simicska Lajos kezében. A kormánykommunikáció azt szeretné láttatni, hogy Simicska Lajos pénzéért cserébe Vona Gábor egy elvtelen marionett figura lett, akit a milliárdos nagyvállalkozó „dróton rángathat” kénye-kedve szerint, hogy volt kollégiumi szobatársán és barátján bosszút állhasson.Lorem ipsum dolor sit amet

Forrásaink szerint az még nem dőlt el, hogy hivatalosan a kormánypárt, a Fidesz koordinálja-e az országos plakátozást, vagy szokás szerint kiszervezik a CÖF-höz, hiszen korábban is Csizmadia Lászlóék vitték a Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont kifigurázó bohóc-plakátkampányt.

Mindez válaszcsapás lesz a Jobbik friss országos plakátkampányára, mely a legérzékenyebb, egyszersmind legközérthetőbb korrupciós vádakat illusztrálta a „ti dolgoztok, ők lopnak” tézist. A plakátokon párosával Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, illetve Rogán Antal és Habony Árpád szerepelnek photosopolt verzióban.

„Fideszes nagyurak”

A Jobbik az üzeni a választóknak, hogy a korrupciót nem láthatatlan emberek követik el valahol egy messzi-messzi galaxisban, hanem kisemberek konyhapénzét lenyúló „fideszes nagyurak”. A „Valódi nemzeti konzultáció” egyik fő tanulsága szerint

az embereknek elegük van a miniszterelnök környezetében tomboló korrupcióból és a bérek, a nyugdíjak, az oktatás és az egészségügy helyzetével – állítja a jobbikos kommunikációs offenzíva politikusai.

Orbán Viktor nem reagált közvetlenül Simicska Lajos illetve Simicska fia ellene intézett fenyegetéseire, kirohanásaira, sem volt kollégiumi harcostársa legújabb vádjára, hogy 2014-ben elővezette neki tervét, miszerint orosz pénzen akarta volna megvenni az RTL Klubot, hogy aztán megszüntesse.

A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan jegyezte meg a 24.hu kérdésére, hogy „mindenesetre szórakoztató, hogy éppen annak a Jobbiknak az új gazdája vagdalkozik ilyen állításokkal, amely a mai napig soraiban tudja és védelmezi az orosz kémbotrány kulcsfiguráját, Kovács Bélát”.

Magasabb fokozat

Úgy tudjuk, a kormányzati kommunikációs gépezet dolgozik a válaszcsapás kommunikációs kivitelezésén, ők is magasabb fokozatra kapcsolnak.

A Fidesz hosszú hadviselésre készül a Simicska-Vona páros ellen. Információink szerint Orbán Viktort jobban irritálja, hogy Simicskáék személyes, családi és más információk kiszivárogtatásával fenyegetőznek, mint a CEU körüli nemzetközi botrány.

Kósa: Telitalálat 

Kósa Lajos a mai sajtótájékoztatóján megerősítette az atv.hu hírét: a Fidesz és a Fidelitas közösen plakátkampányt indít Simicska Lajossal és Vona Gáborral a középpontban. "Telitalálat" - mondta azzal kapcsolatban Kósa Lajos, hogy "bábjátékban" ábrázolják a milliárdos nagyvállalkozót, illetve a Jobbik elnökét. A sajtótájékoztatón Kósa Lajos a Duna folyásának megváltoztatásával körülbelül egyenértékűnek nevezte azt a fordulatot, ahogyan Simicska Lajos próbál a Jobbikból a cukiságkampány jegyében egy filoszemita pártot faragni. 

Ajánlom

További belföldi híreink