Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-29 07:30:00

Megszólalt a volt KDNP-s politikussal hírbe hozott diáklány

Az atv.hu utolérte azt a 16 éves körmendi diáklányt, akinek a gyanú szerint kapcsolata volt a város kereszténydemokrata alpolgármesterével. Az ügyben nyomozás zajlik, a diák viszont nem tartja magát áldozatnak, noha lelkiállapota nem valami rózsás.

Megszólalt a volt KDNP-s politikussal hírbe hozott diáklány
Szabó Ferenc

A nyugat.hu írta meg, hogy Körmend kereszténydemokrata alpolgármesterének évek óta viszonya van egy 16 éves diáklánnyal, aki korábban a tanítványa volt abban az általános iskolában, ahol napközis tanárként dolgozik. Szabó Ferenc a magánéletében történt változásokra hivatkozva, váratlanul lemondott az alpolgármesteri pozícióról, majd pár nappal később – mandátumát megtartva – kilépett a KDNP-ből is. 


Közleményében a tanár a közeledő választásoknak és a „mások szemében szálkát jelentő” kutatásainak tulajdonította az őt érő „támadásokat”.

A férfi anyja elismerte, hogy volt kapcsolat a fia és a kiskorú lány között, de a diákot okolta emiatt, mondván: üldözte a szerelmével a tanárt, ami eredményezett néhány „helytelen levélváltást”. Ezt erősítették meg portálunknak az érintett iskola diákjai, akik szerint „szaftos” Facebook-os levelezésük miatt buktak le Szabóék. A botrány kirobbanása után a tanár megjelent még párszor az intézményben, de azóta, hogy az újságírók ellepték Körmendet, szabadságot vett ki, és „elmenekült a balatoni nyaralójába” – tudtuk meg egyik kollégájától. Azóta persze fel-fel bukkan a városban,


a napokban például a postán látták csekket feladni, és állítólag kosarazni is eljárogat a haverokkal.

Mivel mandátumáról nem mondott le, Szabó Ferenc elvileg részt vehet a szerdán esedékes képviselőtestületi ülésen. De ha történetesen úgy döntene, hogy kihagyja, akkor sincs akadálya annak, hogy tiszteletdíját felvegye. Sőt, ha az év végéig már egyetlen ilyen eseményen sem vesz részt, akkor sem kerül veszélybe az illetménye.

Nem tartja magát áldozatnak

A közösségi médiumok rengetegében nyomára akadtunk Szabó Ferenc tanítványának, aki nem vette tolakodásnak érdeklődésünket. A lány kifejtette kérdésünkre, hogy magánügynek tekinti a vele történtekről kialakított álláspontját, azt azonban elárulta:


kitolásnak és hazugságnak tartja, ahogyan egyes médiumok áldozatként mutatták be őt a nyilvánosság előtt.

A helyzetbe viszont úgy tűnik beletörődött, mert ennek kapcsán azt írja: „megesik” az ilyen és „számoljon el mindenki a saját lelkiismeretével”. A lelkiállapotát firtató kérdésünkre bevallottan szarkasztikus választ adott: „remekül”.

Anyapártja és egyháza

Sikerült szóra bírnunk a lány édesapját is, aki azt mondta, hogy a nyugat.hu cikke nagyjából fedi a valóságot, de majd a rendőrség a végére jár az ügynek, amivel azért sem akar foglalkozni, mert annak politikai vonzata is van. A szülők egyébként minden létező fórumon próbáltak segítséget kérni, mégis csak rendőrségi feljelentésük tudta átbillenteni az ügyet a holtponton.

Még nincs gyanúsított


A rendőrség kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője annyit árult el, hogy állampolgári bejelentés történt az ügyben, amelynek nyomán feljelentés-kiegészítést rendeltek el, de gyanúsítás még nem történt az ügyben. Azóta a nyomozás átkerült a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányságra, ahonnan azt a választ kaptuk a kérdéseinkre, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel nem adhatnak bővebb felvilágosítást.

Időközben megszólalt lapunknak Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, aki szerint kizárják a pártból a lemondott alpolgármestert, ha bebizonyosodik a bűncselekmény. A történelmi egyházak pedig ökumenébe rendeződve adtak ki hivatalos nyilatkozatot, amelyben elhatárolódnak Szabótól és felhívják a figyelmet, hogy bár a képviselő kereszténydemokrata színekben politizál, egyik egyháznak sem tagja.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink