Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-21 07:29:00

Botka négyszer jobban áll, mint Gyurcsány

A Závecz Research ezerfős reprezentatív felmérése azt vizsgálta, hogy az emberek Gyurcsány Ferencet, vagy inkább Botka Lászlót tartják alkalmasabbnak Orbán Viktor legyőzésére.

A kutatás kimutatta, hogy négyszer annyian vannak, akik szerint Botka Lászlóval nagyobb az esély az Orbán-kormány leváltására 2018-ban, mint Gyurcsány Ferenccel. A két ellenzéki politikus közül főleg a fiatalok és a pártot nem választók nem tudtak dönteni. 

Az LMP-szavazók 66 százaléka, a Fidesz-szavazók 49 százaléka és az MSZP szavazók 63 százaléka Botkát tartja az esélyesebbnek. Gyurcsány egyedül a Demokratikus Koalíció táborában előzte meg "riválisát", bár itt is 31 százalék a MSZP-jelöltjét tartja alkalmasabbnak. 

Nem igazán változott Gyurcsány megítélése

A válaszadók fele úgy érzi, Gyurcsány Ferenccel szemben nem csökkentek az ellenérzések 2010 óta, míg 30 százalék szerint javult valamelyest a helyzet. 

A szocialista szavazók fele szerint már nincs annyira karanténban a volt miniszterelnök, a DK-szavazók ennél optimistábbak - hattizedük véli úgy, hogy az elmúlt években csökkentek az ellenérzések. 

atv.hu

További belföldi híreink