Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-19 15:05:00

DK: Miért fogadott el pénzt az MSZP-közeli cég az MNB alapítványtól?

A Demokratikus Koalíció magyarázatot követel az MSZP-től arra, hogyan lehetséges, hogy a párt 42 millió forintot kapott az egyik Matolcsy-alapítványtól - mondta Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek.

Gréczy Zsolt emlékeztetett: az Átlátszó egyértelműen bizonyította, hogy az MSZP-s Puch László üzleti köréhez tartozó Vabasze Kft.-nek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné Domus Mentis Alapítványa nettó 42 millió forintot fizetett. Az MSZP-közeli cég azért kapta a 42 millió forintot Matolcsytól, hogy a leendő kecskeméti Pallas Athéné Egyetem helyén elbontson két épületet, egy volt kórházat és egy hajléktalanszállót - mondta.

atv.hu/MTI

Helyreigazítás

Valótlanul híreszteltük 2017. március 19-én a „DK: Miért fogadott el pénzt az MSZP-közeli cég az MNB alapítványtól?” címmel megjelent cikkben, hogy a Vabasze Kft. Puch László üzleti köréhez tartozik. A valóság ezzel szemben az, hogy a Vabasze Kft. nem tartozik Puch László üzleti köréhez. Puch László sem a Vabasze Kft-t, sem a Vabasze Kft. közvetlen, illetve közvetett tulajdonosait nem ismeri. A Vabasze Kft-vel és tulajdonosaival sem Puch László, sem Puch László családja, sem a Puch László tulajdonába tartozó gazdasági társaságok nem álltak és nem állnak kapcsolatban. A Vabasze Kft., illetve a Vabasze Kft. tulajdonosainak tevékenységéről Puch László nem rendelkezik információval. A valótlan híresztelésért elnézést kérünk.

 

További belföldi híreink