Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-17 19:03:00

Ügynökvád: Horn is elmondta, hogy mit gondol Orbánról

Horn Gábor volt szabaddemokrata politikus nincs jó véleménnyel a miniszterelnökről, de nem gondolja róla, hogy ügynök volt. Mirkóczki szerint viszont van takargatnivalója a Fidesznek.

Ügynökvád: Horn is elmondta, hogy mit gondol Orbánról

Mint ismeretes, Vona Gábor hétfőn a parlamentben azt kérdezte Orbán Viktortól az ügynökvádakat ismét felhozva: „Mi elől fut?”, és miért próbálja elkerülni azt a helyzetet, „ami előbb-utóbb úgyis elkerülhetetlen?” Ezt követően nevezte Orbán „csicskapártnak” a Jobbikot, szerinte ugyanis már Simicska Lajos zsebében vannak.

Mirkóczki Ádám a Jobbik szóvivője az ATV A nap híre című műsorában úgy fogalmazott pénteken: Orbán Viktor esetleges ügynökmúltja szimbolikus kérdés. Szerinte, ha volt köze a miniszterelnöknek a szolgálatokhoz, az megmagyarázza, hogy miért késik 27 éve az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala. Mirkóczki úgy gondolja, hogy van a Fidesznek takargatnivalója a témában.

Horn Gábor korábbi szabaddemokrata politikus később a műsorban azt mondta: elképzelhetetlennek tartja, hogy Orbán Viktor besúgó lett volna, annyira ellentétes a miniszterelnök személyiségével.


"Én elég régóta ismerem Orbán Viktort. Nagyon sok rosszat gondolok róla. De azt, hogy egy beszervezett ügynök lett volna (…) Az egész életútja nem erről szól. Nem ezzel lehet Orbán Viktort megbuktatni” – vélekedett.

Horn szerint igaza lehet Kósa Lajosnak, aki a héten arról beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy a korábbi kormányok már régen előálltak volna Orbán-kartonjával, ha lenne ilyen. Abban ugyanakkor biztos, hogy nagyon sok a zsarolható ember a Fidesz környékén, ez akadályozza az ügynöklisták nyilvánossá tételét.

atv.hu

További belföldi híreink