Itthon

Államfőválasztás: Újraválasztották Áder Jánost

Nézze meg az ATV Híradó összefoglalóját
március. 13. hétfő 18:57

Orbán Viktor gratulál Áder Jánosnak
március. 13. hétfő 13:50

Fotó: MTI

Áder János kezet fog Majtényi Lászlóval
március. 13. hétfő 13:25

Fotó: MTI

Újraválasztották Áder Jánost
március. 13. hétfő 13:15

Kövér László házelnök bejelenti a szavazás eredményét. 170 képviselő vett részt a szavazáson, érvénytelen voks nem volt. Áder János 131 szavazatot kapott, Majtényi László 39-et. A választás tehát érvényes és eredményes volt. Az országgyűlés 2017. május 10-i hatállyal megválasztotta Áder Jánost köztársasági elnöknek. Kövér László gratulál az államfőnek újbóli megválasztása alkalmából, és jelzi, hogy Áder később teszi le esküjét a T. Ház-ban, de még hivatalba lépése előtt. Áder János a páholyban fogadja a gratulációkat, amiért is a házelnök 15 perc szünetet rendelt el.

Fotó: MTI

Az utca embere az államfőválasztásról
március. 13. hétfő 13:13

Nincs meg a kétharmad
március. 13. hétfő 11:47

Kövér László házelnök ismertette a szavazás eredményét. 175 képviselő adta le voksát, egy érvénytelen sem volt köztük. Áder Jánosra 131 képviselő adta le a szavazatát, Majtényi Lászlóra 44-en voksoltak.

A házelnök megállapította, hogy a szavazás érvényes, de eredménytelen lett, mivel egyik jelölt sem kapta meg a megválasztáshoz szükséges kétharmados támogatást. Így következik a második forduló, ahol az nyer, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapja. Az új szavazásra 40 perc áll a képviselők rendelkezésre. Kövér László 80 perces szünetet rendelt el.

Visszahozták az ülésterembe a szavazóurnát
március. 13. hétfő 11:44

Fotó: MTI

MSZP: Ádernek fogalma sincs, mi zajlik Magyarországon
március. 13. hétfő 11:28

"Áder János beszédében bebizonyította: fogalma sincs, mi zajlik ma Magyarországon" - írja az MSZP közleményében. Hozzátették, "egy szót sem szólt a hazai szegénységről, ehelyett fontosabbnak tartotta a magyar-szerb viszony dicséretét." A szocialista párt szerint számos kényes témát kihagyott beszédéből Áder, ezért kijelentették, hogy "alkalmatlan köztársasági elnöknek."

A DK csak az első fordulóban szavaz
március. 13. hétfő 10:46

A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselői Majtényi mellett teszik le voksaikat, de kizárólag az első fordulóban szavaznak, ha sor kerül a második körre, akkor már nem fogják felvenni a szavazólapokat - derül ki a párt MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Fotó: MTI

Megkezdődött a titkos szavazás
március. 13. hétfő 10:20

Eredményt legkorábban fél 12-kor, legkésőbb délután 1 órakor hirdetnek.