Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-10 08:00:00

Gender szak: Rétvári az ATV-ben cáfolta a sajtóhíreket

Cáfolta Rétvári Bence az ATV-ben, hogy a Corvinuson indítandó családtudományi szak az ELTE gender-szakának ellenében jönne létre. Az államtitkár szerint amivel az ELTE-n indított szak foglalkozik, az "nem tudomány, csak ideológia".

Az ELTE-n induló gender szak ellen családtudományi mesterképzést indít a Corvinuson az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ezt az emberi erőforrások minisztere szerdán jelentette be a Magyar Tudományos Akadémián. Balog Zoltán egyúttal megismételte, amit Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke írt nyílt levelében még február közepén az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorának, miután kiderült, hogy az intézmény gender studies címmel indít mesterképzést:

"társadalmi nemek szerintünk nincsenek, társadalmi szerepek vannak."

„Szerintem igény van a családtudományi szakra, hiszen a családi életre nevelés a nemzeti alaptantervnek a része. Szerintem régóta lett volna erre igény, ennek az előkészítése régebb óta zajlik, most azért került a figyelem középpontjába, mert a gender szak elindult” – mondta Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ATV Start című műsorában. Szerinte a családtudományi szakban értékek vannak, az nagy kérdés viszont, hogy a gender szak alatt mit értünk. 

Az államtitkár úgy gondolja, hogy a gender-ideológia tagadja mindazt, amit ők (a kereszténydemokraták) az ember természetéről, az ember alapvető értékeiről gondolnak. Rétvári megismételte a korábbi állítását, amely szerint az ELTE-n indított szak amúgy nem is tudomány, csak ideológia, mint amilyen például a marxizmus.

atv.hu

 

 

 

További belföldi híreink