Itthon

Beszédében Orbán nem érintette az olimpiai népszavazást (percről-percre)

Nézze meg az ATV Híradó összefoglalóját
február. 20. hétfő 18:39

Orbán Viktor felszólalása a parlamentben (videó)
február. 20. hétfő 14:43

Orbán válasza
február. 20. hétfő 14:29

A miniszterelnök elmondta, gondolkodott rajta, hogy reagáljon-e a felszólalásokra, mert úgy véli, a pártok vezetői az elmúlt percekben egymásnak beszéltek. Orbán szerint az ellenzéki pártok azért futnak versenyt, hogy bejussanak a parlamentbe. Szerinte, amikor az ellenzék megkérdőjelezi a magyar gazdaság sikerességét, a keményen dolgozó magyar embereket sérti meg. Az MSZP-s Tóth Bertalannak címezve hangsúlyozta: amikor a szocialisták a nyugdíjasokról beszélnek, akkor ne felejtsék el elmondani, hogy ők vették el a 13. havi nyugdíjat, és leszögezte, hogy a nyugdíj továbbra is követni fogja az inflációt. A rezsivel kapcsolatban úgy fogalmazott: örül, hogy hirtelen mindenki rezsiharcos lett, „üdv a klubban”.

Keményen beleszállt Vonába
február. 20. hétfő 14:29

A miniszterelnök Vona Gábornak válaszolva kijelentette: „nem én szoktam férfiak szoknyája mögé bújni, hanem ön”. A miniszterelnök azt is Vona szemére vetette, hogy eladta a Jobbik lelkét, amikor az antiszemita pártból csinált egy fioszemita pártot, az EU-ellenesből egy EU pártit, a bevándorló-ellenesből egy bevándorlás-pártit.

Kósa előhozta az OLAF-jelentést
február. 20. hétfő 14:19

Kósa Lajos szerint miközben az ellenzék korrupcióról beszélt, egyikük sem említette meg a „legnagyobb korrupciós ügyet”: a 4-es metró ügyét, ami véleménye szerint a balliberális oldal sara. Hozzátette: a leghatározottabban el fognak járni ebben az ügyben.

Kósa: nehéz helyzetben az ellenzék
február. 20. hétfő 14:13

Kósa szerint nincsen könnyű helyzetben az ellenzék, hiszen több a szervezet, mint a parlamenti hely. Szerinte azért sincs könnyű helyzetben az ellenzék, mert nő a gazdaság, és még ők sem vitatják ezt. „Az, hogy nő a gazdasági teljesítmény, vitathatatlan” – szögezte le.

Harrach megvédte Orbánt
február. 20. hétfő 14:07

Harrach Péter Orbán védelmére kelt, szerinte az MSZP és az LMP politikusai megpróbálták túlszárnyalni demagógiában Vona Gábort. A KDNP-s politikus hosszan méltatta a miniszterelnök gazdasági beszámolóját, majd rátért az olimpiára, ami szerinte elsősorban nem gazdasági kérdés, hanem az országimázs szempontjából fontos. Hozzátette: biztos abban, hogy vannak jó szándékúak az aláírok között, ugyanakkor véleménye szerint sokan politikai indíttatásból írták alá az olimpiaellenes ívet.

Orbán és a csodafegyver
február. 20. hétfő 13:57

Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője szerint Orbán megint elővette a csodafegyverét: a nemzeti konzultációt, holott az emberek döntöttek, hogy az olimpiáról akarnak nemzeti konzultációt tartani. Hozzátette: az emberek nem akarnak 3000 milliárdot bízni a kormányra, jogosan. Az LMP-s politikus arról is beszélt, hogy az ő gyermekkorában lehetett olyan gazdasági beszámolókat hallani, mint amit Orbán Viktor előadott.

MSZP: nem megvédeni kellene a rezsicsökkentést
február. 20. hétfő 13:54

Hanem csökkenteni az energiaárakat, hiszen a piac megengedné. Tóth Bertalan szerint 20 százalékkal kellene csökkenteni a gáz, 10-10 százalékkal a villany és a távhő árát. A szocialista politikus arra is felhívta a miniszterelnök figyelmét, hogy nem a vadhús áfáját kellene csökkenteni, hanem a kenyérét. "Ki eszik ma vadhúst? Önök, és a vadász barátai" - fogalmazott, és arra kért a miniszterelnököt: jöjjön ki az elefántcsonttornyából.

MSZP: Találkozik ön emberekkel?
február. 20. hétfő 13:49

A szocialista Tóth Bertalan arra hívta fel Orbán figyelmét, hogy miközben gazdasági adatokat ismertet, a valóság mást mutat. "Az emberek aggódnak az egészségükért, a gyermekeikért, és attól, hogy elhagyják az országot" - fogalmazott, és hozzátette: a magyar emberek keményen dolgoznak, de keveset kapnak. "A magyar emberek biztos megélhetést akarnak" - fogalmazott, hozzátéve: azt javasolják, hogy a magyar minimálbér legyen nettó 100 ezer forint, de úgy, hogy a kkv-k terhei ne nőjenek.