Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-02-08 10:36:00

A KDNP-s politikus és a 16 éves lány: Megszólalt az apa

Valamennyi politikai tisztségéről lemondott Körmend KDNP-s alpolgármestere. A hivatalos indok szerint magánéleti okok és „más jellegű feladatok” állnak a döntés hátterében, de a történtek alapján az is lehetséges, hogy egy korábbi, 16 éves diákjával folytatott szerelmi viszonyról van szó, amelynek okán már rendőrségi feljelentés is született.

A KDNP-s politikus és a 16 éves lány: Megszólalt az apa
Szabó Ferenc, Körmend volt alpolgármestere

Csaknem 20 éves városvezetői praxist hagy egyik napról a másikra háta mögött, Körmend alpolgármestere, aki távozik a KDNP körmendi szervezetének elnöki székéből és választókerületét sem a kormánypárti frakció tagjaként, hanem függetlenként képviseli a továbbiakban. Molnár Dániel, a városi önkormányzat sajtóreferense elmondta, hogy Szabó Ferenc február elsejei hatállyal nyújtotta be lemondását, önkormányzati képviselői mandátumát viszont megtartja.

„Több időt szeretnék szentelni a kutatásaimnak, amelyeket az őstörténet témakörében folytatok. Emiatt, valamint egyéb magánéleti problémáim miatt döntöttem a lemondásomról”

 – nyilatkozta a helyi médiának a civilben 30 éve tanárként dolgozó férfi, aki 2006-ban a Magyar Kultúra Lovagja kitüntetésben részesült.

Van feljelentés

Szerkesztőségünk úgy tudja, hogy a múlt héten egy 16 éves lány szülei feljelentést tettek a Szombathelyi rendőr-főkapitányságon, miután hasztalan próbálkoztak segítséget kérni ügyükben a Körmendi Somogyi Béla Általános Iskola igazgatójától, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól és a város polgármesterétől.

A feljelentés tényét a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette lapunknak, ám a nyomozás elrendeléséről vagy annak részleteiről csak annyit árultak el, hogy 

a bejelentést magánszemély tette, és annak alapján a rendőrség feljelentés-kiegészítést rendelt el.

Megkerestük kérdéseinkkel a körmendi városházát is, ahol miután rákérdeztünk az alpolgármester távozásának valódi okaira, Molnár Dániel sajtóreferens a megjelent közleményt ajánlotta figyelmünkbe. Amint azt kezdtük firtatni, hogy az ügy hátterében egy szerelmi szál húzódik, Molnár sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta értesülésünket.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a városvezetés tett-e feljelentést, miután Bebes István polgármester megismerte a szülők panaszait, ám a szóvivő úgy vélte, hogy a történtek büntetőjogi besorolása nem az önkormányzat, hanem a rendőrség feladata.

A KIK még hallgat

Az atv.hu megkereste a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) szombathelyi tankerületi igazgatóját, Fodor Istvánt is, aki érdeklődésünkre kijelentette: semmilyen írásbeli panasz nem érkezett hozzájuk az ügyben. Mikor azonban a szóbeli bejelentés lehetőségét vetettük fel, az igazgató írásban kérte további kérdéseinket.

Konkrétan azt szerettük volna megtudni, hogy helytállóak-e azon értesüléseink, miszerint sem az általános iskola, sem az önkormányzat nem fordult a kivizsgálás igényével a KIK-hez, amikor viszont a szülők ezt megtették,

a központ eleinte politikai jellegű ügyként tekintett a helyzetre, majd rövid gondolkodási idő után szembesítést javasolt Szabó Ferenc és a szülők között.

 Fodor István későbbre ígért tájékoztatást.

A KDNP is tud valamit

Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a KDNP Vas megyei szervezetének elnöke pártja sajtóirodáján keresztül reagált. Pontosabban egy közleményt küldtek szerkesztőségünknek, amelyből kiderül, hogy nem tudnak konkrétumokat, hisznek az ártatlanság vélelmében, ugyanakkor semmilyen formában sem tartják elfogadhatónak, ha „egy felnőtt ember kiskorúval tart fenn intim kapcsolatot”.

Megszólal az apa

Utolértük Szabó Ferenc feleségét, aki nem kívánta kommentálni, hogy férje és a lány közti állítólagos viszonynak mennyi köze van házasságuk megromlásához. (Többször kerestük Szabó Ferencet is, a lemondott alpolgármestert azonban nem sikerült elérnünk.)

A lány szülei sem bizonyultak sokkal közlékenyebbnek, az édesapa azonban annyit elmondott lapunknak, hogy amit a nyugat.hu leírt, az nagyjából fedi a valóságot. Majd a rendőrség a végére jár a dolognak – reménykedik az apa –,

aki bevallása szerint azért sem szeretne foglalkozni az üggyel, mert annak politikai vonzata is van.

 Mint mondta, abban bízik, hogy ha bebizonyosodik a tanár bűnössége, akkor elítélik, ám ha nem így történne, abba is kénytelen lesz beletörődni.

Mióta hallgat a városvezetés?

A Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom szerint „kevesebb undorító dolog van, mint amikor egy jóval idősebb férfi kikezd és kihasznál egy nála jóval fiatalabb, szinte gyermekkorú lányt hatalmi helyzetből. Egyszerűen gyomorforgató, hogy ilyen Magyarországon megtörténhet”. Felháborítónak tartják, hogy Szabó a város kereszténydemokrata alpolgármestere lehetett, egy olyan párté, amelyik „nap, mint nap hirdeti a család és a gyermekek fontosságát” Mindezért bocsánatkérésre szólítják fel a KDNP-t, hogy „egy ilyen embert rászabadított a városra”.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Körmendi Alapszervezete szintén felszólítással él, de ők Bebes István körmendi polgármestert és a helyi Fidesz-KDNP frakciót kérdezik:

„Miért nem tárták azonnal az ügyet a nyilvánosság elé, amikor tudomásukra jutott?

Miért nem közölték már tegnap Körmend város lakosságával a lemondás valódi okát? Kívánnak-e tenni valamit, és ha igen, mit, hogy egy ilyen ember ne lehessen a körmendi képviselő-testület tagja?”.

Ajánlom

További belföldi híreink