Itthon

Budapesten járt Vlagyimir Putyin

Feloldották a korlátozásokat
február. 2. csütörtök 20:06

 A Terrorelhárítási Központ (TEK) feloldott minden, az orosz elnöki látogatással kapcsolatos korlátozást Budapesten.

Reagált az ORFK Rácz Krisztina előállítására
február. 2. csütörtök 19:51

"Tájékoztatjuk Önöket, hogy nem igaz az az állítás, mely szerint a rendőrség 2017. február 2-án előállította a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányságára az Együtt sajtófőnökét, Rácz Krisztinát.
Ezzel szemben tény, hogy a rendőrök 2017. február 2-án 13 óra 50 perckor Budapesten a VI., Andrássy úton igazoltatták a sajtófőnök asszonyt, akinél személyi okmányok nem voltak, azonban előállítására nem került sor".

Putyin elhagyta Budapestet
február. 2. csütörtök 19:38

Percekkel ezelőtt szállt fel az orosz elnököt szállító Il-96-os.

Mit köszönhetünk az oroszoknak?
február. 2. csütörtök 18:25

Kezdte a beszédét Juhász Péter, majd közölte: ismét leállt a 3-as metró, és reményét fejezte ki, hogy a Paks 2 projekt nem tud megvalósulni Orbán vezetésével. Az Együtt politikusa emlékeztetett, hogy az érvényes engedélyük ellenére nem engedték a tüntetésük megszervezését az eredeti helyszínen, és arra kérte a demonstrálókat, hogy ne a rendőrökre haragudjanak. „Ők fogják rabláncon kísérni Orbán Viktort” – tette hozzá.

Majdnem olyan hideg van, mint Moszkvában
február. 2. csütörtök 18:15

Ezt már Szelényi Zsuzsanna mondta, a következő felszólaló, aki nem érti, hogy miért kellett lezárni fél Budapestet Putyin miatt. "Ennyire fél a magyaroktól, vagy csak erőt akar demonstrálni?" - tette fel a kérdést, majd felidézte, hogy Grúzia lerohanása után Ukrajna következett. "Ki lesz a következő?" - kérdezte, majd hozzátette: akkor van Magyarország biztonságban, ha a Nyugathoz tartozik.

Szigetvári: Putyin kezéhez vér tapad
február. 2. csütörtök 18:10

Az Együtt politikusa szerint az orosz elnök háborús bűnös, akinek nincs helye a magyar Országgyűlésben. Szigetvári erről a pártja demonstrációján beszélt, majd hatalmas füttykoncert kezdődött, amikor Putyin delegációja elhaladt Markó utca közelében. Ezt követően Szigetvári arról beszélt, hogy Orbán az orosz elnök példáját követi a demokrácia lebontásában. "Ezért tüntet az Együtt" - zárta beszédét.

Putyin elhagyta a Parlamentet
február. 2. csütörtök 18:07
P: Putyin betette a lábát az ajtóba
február. 2. csütörtök 17:58

Tordai Bence szerint a magyar nemzeti érdekeket az szolgálná, ha minél gyorsabban csökkentenék, vagy megszüntetnék Magyarország energiaellátási függőséget Oroszországgal szemben. Ehhez képest Orbán Viktor egy lépést sem tett ebbe az irányba - fűzte hozzá.     

A szóvivő szerint Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor tárgyalása során semmilyen, a magyar érdekeknek megfelelő előrelépés nem történt, az orosz elnök látogatásának egyetlen célja az volt, hogy Putyin bebizonyíthassa: egy európai uniós és NATO-tagállamban királynak kijáró tisztelettel fogadják, ezzel demonstrálva, hogy "betette a lábát az ajtóba".

Ukránok a tüntetésen
február. 2. csütörtök 17:53

Az Együtt demonstrációjának eddig egyértelműen két ukrán hölgy a sztárja, akik felváltva szidják Putyint és éltetik Ukrajnát. "Putyin terrorista, dicsőség Ukrajnának" - skandálják.

Nézze itt élőben a füttykoncertet
február. 2. csütörtök 17:51