Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-02-02 12:03:00

Budapesten járt Vlagyimir Putyin

Folyamatosan frissülő hírek!

Vlagyimir Putyin a tárgyalásokon garanciát vállalt az orosz gázszállítás zavartalan folytatására.

 • Feloldották a korlátozásokat

  február 02.csütörtök 20:06

   A Terrorelhárítási Központ (TEK) feloldott minden, az orosz elnöki látogatással kapcsolatos korlátozást Budapesten.

 • Reagált az ORFK Rácz Krisztina előállítására

  február 02.csütörtök 19:51

  "Tájékoztatjuk Önöket, hogy nem igaz az az állítás, mely szerint a rendőrség 2017. február 2-án előállította a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányságára az Együtt sajtófőnökét, Rácz Krisztinát.
  Ezzel szemben tény, hogy a rendőrök 2017. február 2-án 13 óra 50 perckor Budapesten a VI., Andrássy úton igazoltatták a sajtófőnök asszonyt, akinél személyi okmányok nem voltak, azonban előállítására nem került sor".

 • Putyin elhagyta Budapestet

  február 02.csütörtök 19:38

  Percekkel ezelőtt szállt fel az orosz elnököt szállító Il-96-os.

 • Mit köszönhetünk az oroszoknak?

  február 02.csütörtök 18:25

  Kezdte a beszédét Juhász Péter, majd közölte: ismét leállt a 3-as metró, és reményét fejezte ki, hogy a Paks 2 projekt nem tud megvalósulni Orbán vezetésével. Az Együtt politikusa emlékeztetett, hogy az érvényes engedélyük ellenére nem engedték a tüntetésük megszervezését az eredeti helyszínen, és arra kérte a demonstrálókat, hogy ne a rendőrökre haragudjanak. „Ők fogják rabláncon kísérni Orbán Viktort” – tette hozzá.

 • Majdnem olyan hideg van, mint Moszkvában

  február 02.csütörtök 18:15

  Ezt már Szelényi Zsuzsanna mondta, a következő felszólaló, aki nem érti, hogy miért kellett lezárni fél Budapestet Putyin miatt. "Ennyire fél a magyaroktól, vagy csak erőt akar demonstrálni?" - tette fel a kérdést, majd felidézte, hogy Grúzia lerohanása után Ukrajna következett. "Ki lesz a következő?" - kérdezte, majd hozzátette: akkor van Magyarország biztonságban, ha a Nyugathoz tartozik.

 • Szigetvári: Putyin kezéhez vér tapad

  február 02.csütörtök 18:10

  Az Együtt politikusa szerint az orosz elnök háborús bűnös, akinek nincs helye a magyar Országgyűlésben. Szigetvári erről a pártja demonstrációján beszélt, majd hatalmas füttykoncert kezdődött, amikor Putyin delegációja elhaladt Markó utca közelében. Ezt követően Szigetvári arról beszélt, hogy Orbán az orosz elnök példáját követi a demokrácia lebontásában. "Ezért tüntet az Együtt" - zárta beszédét.

 • Putyin elhagyta a Parlamentet

  február 02.csütörtök 18:07
 • P: Putyin betette a lábát az ajtóba

  február 02.csütörtök 17:58

  Tordai Bence szerint a magyar nemzeti érdekeket az szolgálná, ha minél gyorsabban csökkentenék, vagy megszüntetnék Magyarország energiaellátási függőséget Oroszországgal szemben. Ehhez képest Orbán Viktor egy lépést sem tett ebbe az irányba - fűzte hozzá.     

  A szóvivő szerint Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor tárgyalása során semmilyen, a magyar érdekeknek megfelelő előrelépés nem történt, az orosz elnök látogatásának egyetlen célja az volt, hogy Putyin bebizonyíthassa: egy európai uniós és NATO-tagállamban királynak kijáró tisztelettel fogadják, ezzel demonstrálva, hogy "betette a lábát az ajtóba".

 • Ukránok a tüntetésen

  február 02.csütörtök 17:53

  Az Együtt demonstrációjának eddig egyértelműen két ukrán hölgy a sztárja, akik felváltva szidják Putyint és éltetik Ukrajnát. "Putyin terrorista, dicsőség Ukrajnának" - skandálják.

 • Nézze itt élőben a füttykoncertet

  február 02.csütörtök 17:51

 • Már áll az Együtt színpada

  február 02.csütörtök 17:43

  Hatkor kezdik a füttykoncertet.

 • MSZP: Tájékoztassák a közvéleményt

  február 02.csütörtök 17:40

  Az MSZP elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy tájékoztassa a közvéleményt és a pártokat, pontosan mi hangzott el a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel zárt ajtók mögött folytatott tárgyalásán.

  Orbán Viktorra utalva kijelentette: az az ember, aki 28 éve "elzavarta az oroszokat" Magyarországról, ma visszaengedi őket, "ráadásul nem is a spájzba, hanem egyenesen a kasszához, ráadásul a kasszának inkább a kifizetési oldalához".

 • Jobbik: Közvetítenünk kell

  február 02.csütörtök 17:34

  Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt parlamenti képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján üdvözölte Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatását.   

  Kiemelte ugyanakkor, szerintük Orbán Viktor miniszterelnök nem mondott igazat, amikor azt állította, Magyarországon kívül álló tényezők vezettek az Oroszország elleni európai szankciókhoz. Gyöngyösi Márton szerint ugyanis a kormányfő Brüsszelben rendre megszavazza azok meghosszabbítását, miközben egyedül a Jobbik állította a kezdetektől, hogy a szankciók ellentétesek a magyar nemzeti érdekkel.
     

 • Rendőri felvezetést kapott egy szülő nő

  február 02.csütörtök 17:02

  Az Országos Mentő Szolgálat 2017. február 2-án 13 óra 30 perckor rendőri segítséget kért, mert bejelentés érkezett hozzájuk, hogy egy várandós nő az M3-as autópálya 13-as kilométerkőjénél az autójával a delegációs útlezárások miatt nem tud időben a Szent István Kórházba beérni. A rendőrök a terhes nőt megkülönböztető jelzéssel és felvezetéssel a kórházba kísérték. (police.hu)

 • Kézfogás a sajtótájékoztató után

  február 02.csütörtök 16:52

 • Véget ért a sajtótájékoztató

  február 02.csütörtök 16:41

  Itt újranézheti:

 • Putyin: lesz gáz

  február 02.csütörtök 16:36

  Az orosz földgáz "mindig 100 százalékosan és megbízhatóan" meg fog érkezni a magyar piacra - jelentette ki Putyin. Hozzátette: Moszkva nem tűzött ki politikai célt arra vonatkozóan, hogy az orosz gáz ne Ukrajnán menjen keresztül érkezzen, ha ez az útvonal gazdaságilag kifizetődő és megbízható. Magyarországnak van technikai lehetősége arra, hogy földgázt kapjon majd az Északi Áramlat 2 gázvezetékből Ausztrián vagy Szlovákián keresztül - mondta Vlagyimir Putyin.fotó: reutersFotó: Reuters

 • Orbán szerint a minszki megállapodás a kulcs

  február 02.csütörtök 16:34

  Orbán ezzel kapcsolatban elmondta: Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajna stabil és biztonságos ország legyen, ezért véleménye szerint létfontosságú, hogy be legyen tartva a minszki megállapodás.

 • Putyin: Ukrajna provokál

  február 02.csütörtök 16:31

  Putyin szerint az ukrán provokációnak köszönhető, hogy kiújultak a harcok Donbasszban. Az orosz elnök szerint az ukrán kormány úgy próbál pénzt "kisajtolni" a Nyugatból, hogy áldozatként tünteti fel magát.

 • Együttműködés a terrorizmus ellen

  február 02.csütörtök 16:29

  Putyin elmondta: egyetértettek abban, hogy erősíteni kell az együttműködést a nemzetközi terrorizmus elleni harcban. Az orosz államfő reményét fejezte: a közel-keleti térség problémáinak megoldása hozzá fog járulni az európai migrációs válság enyhüléséhez.

 • Nem tárgyaltak a hitelről

  február 02.csütörtök 16:26

  Nem akarják kockáztatni a Paksi hitelt, ezért a kiváltás kérdése ma nem volt napirenden - közölte a magyar miniszterelnök egy újságírói kérdésre.

 • Két külön dimenzió

  február 02.csütörtök 16:24

  Orbán egy kérdésre válaszolva elmondta: geopolitikai szempontból Magyarország és Oroszország külön dimenzióban mozog, de reméli, hogy a közeljövőben normalizálódik a viszony Moszkva és ez EU között.

 • Fejlesztik az együttműködést

  február 02.csütörtök 16:17

  Putyin bejelentette, hogy megállapodtak Orbánnal az energetikai együttműködés fejlesztésében. Ezt követően arról beszélt, hogy Paks 2-vel a duplájára nő Magyarország villamosenergia-kapacitása, valamint számos munkahely létesül. Döntöttek arról is, hogy a két ország közösen fog vagonokat gyártani, valamit egyműködési programot kötöttek a magyar megyék és az orosz önkormányzati területi egységek. Beszélt arról is, hogy a megbeszéléseken kidolgozták a kölcsönös áruforgalom és a befektetések erősítésének lehetőségeit is.

    

 • Újabb lehetőségek

  február 02.csütörtök 16:15

  A magyar mezőgazdasági cégek beruházásai után a magyar vízipar is fejlesztési lehetőségekhez jut Oroszországban, amennyiben állja a versenyt - közölte Orbán Viktor.

 • Orosz ellenes politika

  február 02.csütörtök 16:14

  A magyar kormányfő az orosz elnökkel folytatott megbeszélését követően elmondta: a két országnak nehéz nemzetközi környezetben kell együttműködnie, mert, mint fogalmazott, Európa nyugati felén erőteljes orosz ellenes politika vált divatossá.

 • Orbán a szankciókat ostorozza

  február 02.csütörtök 16:13

  A miniszterelnök szerint 6,5 milliárd dollár veszteség érte az elveszett exportlehetőségek miatt Magyarországot a szankciók óta. Orbán szeretné, ha a magyar gazdaság jó pozícióból indulna a szankciók kivezetésekor.fotó: reutersFotó: Reuters

 • Paks: megkezdődnek a terepmunkák

  február 02.csütörtök 16:12

  Még az idén megkezdődnek a terepmunkák Pakson - jelentette be a magyar miniszterelnök, hozzátéve, hogy egy dolgon kívül minden akadály elhárult a beruházás irányából.

    

 • Megoldott a gázellátás

  február 02.csütörtök 16:11

  Magyarország megnyitotta a főkonzulátusát Kazanyban - jelentette be Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette: 2021-ig megoldott a gázellátás, és felkérték a szakembereket, hogy a 2021 utáni időszakot is dolgozzák ki.

 • Kezdődik a tájékoztató

  február 02.csütörtök 16:10

 • Még negyed óra

  február 02.csütörtök 15:59

  Információink szerint 16.15-kor, csaknem 50 perces csúszással kezdődik Orbán Viktor és Putyin közös tájékoztatója. Varga Mihály, Seszták Miklós és Simicskó István már megérkeztek a terembe.

 • Ahogy az várható volt, csúszik a tájékoztató

  február 02.csütörtök 15:40

  Eredetileg 15.25-kor kellett volna kezdődnie.

 • Így várták Putyint a magyarországi szírek

  február 02.csütörtök 15:19

  fotó: reutersFotó: Reuters

 • Spiegel: Orbánék célja az EU gyengítése

  február 02.csütörtök 15:08

  A Testvérek a széthúzásban című cikkében a német liberális Spiegel Online kiemelte, hogy Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin korábban ellenfelek voltak, most viszont már "szoros szövetségesek", közös törekvésük az "EU gyengítése". Keno Verseck elemzőket idézve kiemelte: Putyinnak azért fontos az újabb budapesti látogatás, mert fel tudja mutatni az EU megosztottságát a szankciók ügyében, Orbánnak pedig azért, mert megmutathatja, hogy Oroszország kiáll Magyarország mellett, és emiatt az új amerikai elnök, Donald Trump hivatalba lépése révén megváltozó nemzetközi környezetben már nem kell szégyenkezni.

 • Fél óra múlva sajtótájékoztató

  február 02.csütörtök 14:55

  Jelenleg zajlik az Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin közti tárgyalás az Országházban, ezt követően a tervek szerint 15.25-kor közös sajtótájékoztatót tartanak.fotó: reutersFotó: Reuters

 • Fotó: Így fogadta Orbán Putyint

  február 02.csütörtök 14:52

  forrás: orbán viktor facebook-oldalaForrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

 • Putyin megérkezett a Parlamenthez

  február 02.csütörtök 14:16

 • Újra járnak a villamosok

  február 02.csütörtök 14:13

  A BKK Twitter oldalán adott tájékoztatást arról, hogy a 4-es és a 6-os, valamint az 1-es villamosok ismét a teljes vonalon közlekednek.

 • Előállítják az Együtt sajtósát

  február 02.csütörtök 13:57

  Több embert igazoltattak az Oktogonnál, ahol percekkel ezelőtt haladt el Putyin konvoja, köztük Rácz Krisztinát, az Együtt sajtófőnökét, akinél nem volt fényképes igazolvány, ezért előállítják a 6. kerületi rendőrségre.putyin elhalad a demonstrálók mellett (mti fotó: balogh zoltán)Putyin elhalad a demonstrálók mellett (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

 • Megkezdődött a füttykoncert

  február 02.csütörtök 13:52

  Miközben az orosz elnök limuzinja és kísérete elhalad az Együtt aktivistái mellett az Andrássy úton. Juhásszal szemben közben végig intézkedtek.

 • Dugók a belvárosban

  február 02.csütörtök 13:51

 • Igazoltatják Juhász Pétert

  február 02.csütörtök 13:49

  Az Együtt politikusa és néhány társa az Oktogonnál várja Putyin konvoját, hogy kifütyülhesse. Juhász felállt egy padra, mire több rendőr odalépett hozzá, és az egyikük elkérte az iratait igazoltatás céljából. Indoklása szerint erre azért van szükség, mert fokozott biztonsági készültség van az országban.

 • Nem jár a kisföldalatti sem

  február 02.csütörtök 13:47
 • Megalakult az MKIK Paks szekciója

  február 02.csütörtök 13:36

  Mintegy ötven magyar vállalat megalapította csütörtökön a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) magyar-orosz tagozatán belül a Paks szekciót Budapesten, a munkacsoport információval, kapcsolatrendszerével kívánja segíteni, hogy a magyar ipar, a helyi vállalkozók minél nagyobb arányban részt vegyenek a Paksi Atomerőmű bővítési munkájában.

  alekszandr kazarin, az orosz atomproject vezérigazgatója (b) és tóth imre, az magyar kereskedelmi és iparkamara (mkik) magyar-orosz tagozata tiszteletbeli elnöke (fotó: mti)Alekszandr Kazarin, az orosz Atomproject vezérigazgatója (b) és Tóth Imre, az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Magyar-Orosz Tagozata tiszteletbeli elnöke (Fotó: MTI)

  Az alakuló ülésen Tóth Imre, az MKIK magyar-orosz tagozatának tiszteletbeli elnöke, a megalakult Paks szekció vezetője elmondta, hogy felveszik a kapcsolatot orosz partnereikkel, köztük az orosz szövetségi kamarával, és szívesen konzultálnának a Roszatom szakembereivel. A szekció két hónapon belül felméri a Paks II beruházás üzleti lehetőségeit, és operatív programot dolgoz ki a magyar vállalkozások lehetőségeiről - tette hozzá.

 • Szijjártó: Magyarország érdeke

  február 02.csütörtök 13:34

  A magyar gazdaságnak és a magyar embereknek egyértelműen az az érdeke, hogy Magyarország a kölcsönös tisztelet alapján álló és a józan észre alapozó kapcsolatot tartson fenn Oroszországgal - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában. A külügyminiszter a Liszt Ferenc-repülőtéren, a Vlagyimir Putyin orosz elnök érkezése előtt adott interjújában azt mondta: az elmúlt négy-öt évben most először van olyan helyzet, hogy a nemzetközi politika világa támogató, kedvező a magyar-orosz kapcsolatok szempontjából.


  forrás: mtiForrás: MTI


  Hozzátette: az elmúlt években nagyon komoly nyomás volt Magyarországon amerikai, nyugat-európai oldalról arra vonatkozólag, hogy ne tartson fenn pragmatikus együttműködést Oroszországgal. Szerinte ugyanakkor a világpolitikai változások most azt bizonyítják, hogy helyes volt a kölcsönös tisztelet alapján álló, a józan észre alapozó kapcsolatot fenntartani Oroszországgal, hiszen most már "egyre-másra látszik", hogy a világ vezető országai, vezető politikusai is keresik a kapcsolatot Oroszországgal. Megjegyezte: a magyar külpolitikának kényelmesebb lett volna beállni "az Oroszországot folyamatosan bírálók kórusába", azonban a magyar diplomáciát Budapestről irányítják, és kizárólag a magyar emberek érdekeinek megfelelő döntéseket hajlandók hozni.

 • Fotó: Szijjártó fogadta az orosz elnököt

  február 02.csütörtök 13:32

  Ezt követően Putyin beült az elnöki limuzinba, és elindult az Országház felé.

  mti fotó: kovács tamásMTI Fotó: Kovács Tamás

 • Juhászék nagyon készülnek

  február 02.csütörtök 13:23

 • Fotó: Putyin kiszáll a repülőgépéből

  február 02.csütörtök 13:18

  mti fotó: kovács tamásMTI Fotó: Kovács Tamás

 • Rendőrök a Bajcsy-Zsilinszky úton

  február 02.csütörtök 13:17

  fotó: mtiFotó: MTI

  forrás: mtiForrás: MTI

 • A tetőn is a biztonságiak emberei

  február 02.csütörtök 13:14

 • Éjfélig nehezen lehet közlekedni

  február 02.csütörtök 13:11

  Putyin delegációjának közlekedése miatt ideiglenes forgalomkorlátozást vezettek be csütörtök éjfélig Budapest több pontján, a változások az V., a VI., a XIV. és a XV. kerületet érintik. Módosult a Budapesti Közlekedési Központ több járatának menetrendje is: nem üzemel például a kisföldalatti, és időszakosan nem jut el a repülőtérre a 200E busz.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink