Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-01-11 08:53:00

Kiderült: Ezektől a civil szervezetektől akar megszabadulni a Fidesz

Keddi sajtótájékoztatóján olyan álcivil szervezetekről beszélt Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, amelyeket vissza kell szorítani. Az ATV-ben konkrétan nevesítette is őket.

"A Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött. Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége" – mondta keddi sajtótájékoztatóján Németh Szilárd a Fidesz frakcióvezető-helyettese és alelnöke, mikor arról kérdezték, hogy tényleg nekiáll-e a kormány a civil szervezetekkel való leszámolásnak.

„Azt is megemlítettem, hogy véleményem szerint ezek a civil szervezetek csak a születéseiknél és a főnökeiknél fogva tartoznak Soroshoz, amikor létrehozzák ezeket a civil szervezeteket pontosan tudják, hogy nem civil szervezetet hoznak létre, hanem olyan civil szervezetet, amik be akarnak szólni a politikába. Azért hozzák létre ezeket a szervezeteket, hogy befolyásolják az adott ország politikáját, úgy, hogy nem kell részt venniük a választásokon”

– ezt pedig már az ATV Start című műsorában mondta szerda reggel a politikus.

Úgy véli, a kormány által kifogásolt szervezetek létrehoztak egy párhuzamos világot, „ahol ott vannak a tudósaik, jelentéseik, ezt egy milliárdos finanszírozza, és politikai kérdésekben nyilvánulnak meg”. Németh szerint mindez tetten érhető volt az illegális bevándorlással kapcsolatos kampány idején is.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint konkrétan a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Transparency International azok a szervezetek, amelyeket vissza kell szorítani Magyarországon, mert „mindenféle legitimációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába."

Ajánlom

További belföldi híreink