Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-01-06 14:22:00

Magyar bérek: Hollik István elégedett

Hollik István a KDNP országgyűlési képviselője szerint az Európai Uniós növekedési átlagot Magyarország duplán teljesíti, a bérszínvonalak folyamatosan közelítenek az európai átlaghoz.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint 2016. szeptember-novemberben a foglalkoztatottak száma elérte a 4 millió 414 ezret, a munkanélküliség pedig 4,5 százalékosra csökkent.

„Ez a magyar embereknek köszönhető. Ez azt mutatja, hogy a magyar emberek szeretnek és akarnak is dolgozni, csak lehet, hogy korábban erre nem volt lehetőségük” – mondta Hollik István a KDNP országgyűlési képviselője az ATV Start műsorában. Hozzátette: folyamatosan csökken a munkanélküliség, most már csak 200 ezer ember van munka nélkül.

Hollik arra is felhívta a figyelmet, hogy míg 2007-ben az Európai Unió átlagos növekedése 3 százalék, addig Magyarország növekedése 1 százalék volt. „Ezzel szemben a mai gazdasági környezetben az látható, hogy az Európai Unió gazdasága szinte stagnál, és az EU-s növekedési átlagot Magyarország duplán teljesíteni szokta, tehát dupla annyi Magyarország növekedése, mint az unióé” – magyarázta a képviselő.

Arról is beszélt, hogy nem igazak azok a felmérések, amelyek azt mutatják, hogy a szomszédos régiókhoz képest le lennénk maradva: „A tavalyi évben a régiós versenyben csak egy ország előzött meg minket növekedésben. A 2016-os növekedésünk a régiós átlagot mutatja, van több olyan régiós versenytárs, aki bennünket leelőzött, de a 2015-ös évben ott voltunk az élbolyban” – vélekedett Hollik István.

A bérszínvonal közelít az európaihoz

Szerinte az elvándorlás ellen mást nem tudnak tenni, minthogy egy stabil és növekedésorientált gazdaságpolitikát csinálnak, amelyben a „bérszínvonal évről-évre közelít az európai bérszínvonalhoz”.

Azt is hozzátette, hogy a magyar családtámogatási rendszer Európában egyedülálló, hiszen nagyon ritka, hogy három éves korig egy édesanya otthon maradhat a gyermekével: „Egy ilyen családtámogatási rendszer és az egyre növekvő bérszínvonal mellett, egy stabil növekedésorientált gazdaság vonzó lehet azok számára, akik ma még úgy döntöttek, hogy külföldön vállalnak munkát” – mondta a KDNP képviselője.

atv.hu

További belföldi híreink