Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-12-28 11:07:00

Köves Slomó visszautasította a Jobbik hanukai üdvözletét

Köves Slomó nyílt levélben utasította vissza a Jobbik hanuka alkalmából küldött levelében foglaltakat - írja a Szombat.orgKöves Slomó visszautasította a Jobbik hanukai üdvözletét
Köves Slomó vezető rabbi (Fotó: MTI)

Vona Gábor pártelnök és Mirkóczki Ádám szóvivő levélben üdvözölték a magyarországi zsidóságot hanuka alkalmából. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, Köves Slomó azonban válaszlevelébe azt javasolta a Jobbik vezetőinek, hogy inkább "azokon a fórumokon adjanak hangot gesztusaiknak (ha és amennyiben ezek őszinték), ahol eddig a gyűlölet, a gyalázat és nem utolsó sorban a sötétség nyert teret, nem a fény." Mindkét levél tartalmát a zsido.com hozta nyilvánosságra.

Mindezek után a Jobbik kiadott közleményében azt írta a levelet "csupán egy őszinte gesztusnak szánták, mint Magyarország soron következő kormánypártja." A meglepő dolog a frakció szerint sokkal inkább Köves Slomó válasza volt, "amelyből mintha az érződne, talán jobban örült volna, ha nem is kap ilyen üdvözletet". 

Hanuka alkalmából megszokott, hogy a magyar közélet szereplői kifejezik jókívánságaikat a hazai zsidó közösségeknek, ezt a Jobbik most tette meg először. Az pedig, hogy a zsidóság fény ünnepének az első napja egybeesette december 24-ével különleges alkalom.

Vona Gábor nyílt levélben válaszolt

A Jobbik elnöke Facebook bejegyzésbe reagált Köves Slomó válaszlevelére. Vona azt írta, többször bizonyította a néppártosodás során, hogy a közösség kilépett a "felelőtlen és sokszor tékozló kamaszkorból" és átlépett a "felelős és építkező felnőttkorba". 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink