Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-11-05 08:00:00

Bosszúból indítottak támadást a Jobbik ellen?

A Jobbik szerint "Habonyi módszerekkel" hozott le egy fotót Gyöngyösi Márton és a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz is köthető hídfő.ru munkatársa közötti beszélgetésről a Népszava. A párt szerint bosszú állhat a háttérben, amiért a Jobbik hallatta a hangját a parlamentben az úgynevezett Pharaon-ügyben.

a népszavában megjelent fotóA Népszavában megjelent fotó

Veres Jenő, a Népszava újságírója az ATV A nap híre című műsorában azt mondta, a felvétel szemmel láthatóan nem titkosszolgálati eszközökkel készült, szemben azokkal a felvételekkel, amikkel Spéder Zoltánt, vagy adott esetben Volner Jánost próbálták lejáratni. Veres szerint Gyöngyösi és a képen szereplő Sz. Gábor ellentmondásosan nyilatkozik, mert míg Gyöngyösi azt mondja, hogy a közismerten oroszbarát hídfő.ru újságírójával beszélgetett, addig Sz. Gábor állítja, neki semmi köze a portálhoz. Veres szerint ha most a Fidesz és a Jobbik nem lennének fasírtban az alaptörvény-módosítás miatt,


akkor is ugyanúgy hozták volna le a hírt, legfeljebb nem a Habony-művek szócsöve, hanem ellenzéki hazudozók lennének.

Két forgatókönyv

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a műsorban arra mutatott rá, Gyöngyösi Márton az újságíróval folytatott találkozó óta fél éve nemzetbiztonsági átvilágításon esett át, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnökeként nemzetbiztonsági védelem alatt áll. Ha tehát Sz. Gábor az orosz polgári, vagy katonai titkosszolgálat embere, akkor elég valószínű, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal akár az MNA-ügy, akár az orosz titkosszolgálat miatt megfigyelés alatt tartja. Ebben az esetben tehát, ha egy oroszbarát portálhoz köthető újságíró találkozót kér és találkozik is egy nemzetbiztonsági védelem alatt álló politikussal, akkor az Alkotmányvédelmi Hivatalnak abban a pillanatban kötelessége figyelmeztetni az adott politikust. Két forgatókönyv lehetséges tehát:


az Alkotmányvédelmi Hivatal nem képes ellátni a feladatát, vagy nagyon is ellátja, csak épp nem kötelességének és feladatának megfelelően, hanem sokkal inkább pártpolitikai parancsok alapján teszi a dolgát

– fogalmazott a Jobbik szóvivője. Mirkóczki szerint a Jobbik soha nem volt náci, de a Fidesz stratégiája, hogy minden áron ebbe a skatulyába szorítsa be a pártot.

Orosz befolyás?

Szelényi Zuzsa, az Együtt képviselője pedig arról beszélt, hogy míg más országokban a titkosszolgálatok beszámolnak az adott ország kormányának az esetleges külföldi befolyásról, és ennek nyomán kiutasítások is történnek, addig ez Magyarországon nem történik meg, a szóban forgó esetben pedig félő, hogy a kormányzati működésbe való orosz befolyás tetten érhető.

atv.hu / J.I.

További belföldi híreink