Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-10-31 08:54:00

Megtapsolták a Népszabadság újságíróját Washingtonban

Telefonon nyilatkozott az ATV Szabad Szemmelnek Charles Gati, aki ’56-os „ellen-megemlékezést” szervezett a hivatalos magyar követségi rendezvénnyel szemben Washingtonban.

Csütörtök este rendhagyó 1956-os megemlékezést tartottak Washingtonban. A Capitoliumra néző tetőtéri lakásba Simonyi András egykori magyar nagykövet, Thomas Melia volt washingtoni külügyi államtitkár és Charles Gati történész által szervezett partin jelenlegi és egykori tisztviselők, újságírók, valamint Maléter Pál fia is részt vett.


Az amerikai kormány, amely távol maradt a hivatalos magyar diplomácia által rendezett megemlékezéstől, az „ellenrendezvényen” képviseltette magát.

Azért szerveztük meg ezt a rendezvényt, mert Budapesten egysíkúan ábrázolják a megemlékezések ’56-ot, kihagyva a fontos vezetőket, kihagyva azt, hogy a forradalom célja az volt, hogy az ország Európához minél közelebb kerüljön” – mondta Charles Gati történész az ATV Szabad Szemmel műsorában

Az esten többek között részt vett André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének korábbi ügyvivője, Victoria Nuland külügyi államtitkár és férje, a neves konzervatív újságíró Bob Kagan, és a Nagy Imrével együtt kivégzett Maléter Pál fia is.

A megemlékezésen a Népszabadság szabadságát töltő újságírója is részt vett, akit meg is tapsoltak a résztvevők: „a beszédemben megemlítettem az ’56-os követelést a sajtószabadságról és azt is, hogy milyen sajnálatos, hogy a magyar kormány tovább szűkíti a sajtó szabadságát és milyen nagy öröm, hogy itt van a Népszabadság tudósítója és tapsot kapott” – mondta a történész.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink