Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-10-24 16:10:00

Bűntársa perrel fenyegeti a Viszkist

Pert indít a filmprodukciós iroda és Ambrus Attila ellen a Viszkis rabló tettestársa, ha a most készülő játékfilmben is megismétlik azt a rágalmat, mely szerint ő buktatta le a bankrablót.

Bűntársa perrel fenyegeti a Viszkist

Orbán Gábor tizenhárom bankrablásban vett részt Ambrussal, és egyebek között a Viszkis rablóról szóló wikipedia cikkből értesült arról, hogy Ambrus szerint ő volt az, aki "lebuktatta".

Szerinte az igazság az, hogy elfogásakor pontosan a kettőjük között érvényes megállapodás szerint járt el, és négy órán át nem árulta el a Viszkis nevét, hogy annak ideje legyen elhagyni az országot,

holott előzetesen három órás várakozási időben állapodtak meg. Ambrusnak azonban nem sikerült a maga által megszabott időn belül elérni a határt. Az ügyetlenkedés és a gyors lebukás azonban nem fért bele a maga és a média által kialakított "magyar Robin Hood" imidzsébe, így utólag inkább társára hárítja a felelősséget.

A Kis Viszkis

Orbán, akit börtönévei alatt A Kis Viszkis néven ismertek a hazai büntetésvégrehajtási intézetekben, maga is nyolc évet ült a bankrablásokban való közreműködésért. Bűnrészességét sosem tagadta, mi több, hamarosan megjelenő könyvében azt állítja, hogy Ambrus nélküle soha nem merte volna elkezdeni azt az OTP-bankrablási sorozatot, melynek kapcsán országos hírnévre tett szert.  

A Kis Viszkis azonban elmondta a lebukásuk körülményeiről Ambrus által előadott történetet hazugnak és becsületsértőnek tartja, és

három kiskorú gyermek édesapjaként mindent el kíván követni annak érdekében, hogy megcáfolja a Viszkis hazugságait.

A Viszkis és én című könyvében ezért részletes leírást ad valamennyi közösen végrehajtott rablásról, továbbá a hazai börtönökben eltöltött években szerzett tapasztalatairól.

atv.hu/ Atlantic Press

Ajánlom

További belföldi híreink