Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-10-13 20:33:00

Kátyúzás a béremelésben: Mi vár a pályakezdő orvosokra?

A mostani alapbéremelés egy szignifikáns emelés, amire már régóta szükség volt, viszont amikor ezeket a számokat gondosan kikalkulálták, beleszólhattak érdekképviseletek is, észrevehették volna azt a porszemet, ami a gépezetbe került, hogy a pályakezdő orvosok kevesebbet kapnak majd, mert megszűnik az ösztöndíjuk – ezt Máté-Horváth Nóra mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének gazdasági alelnöke szerint a fiatal szakorvosokat támogató program bruttó 151 ezer forintot jelentett nekik, így az alapbéremelés sem elég ahhoz, hogy kompenzálja ezt a veszteséget. A szakember elmondta: ez egy porszem a gépezetben, a hivatalos válasz az volt, hogy ez csak 10 embert érint, de ez nem igaz, egyre többen jelentkeznek, hogy ők is rosszul jártak.

Hozzátette: eddig kátyúzás ment a béremelésekkel kapcsolatban az egészségügyben. Lesz egy olyan réteg, akik szakvizsga után konkrétan kevesebbet fognak keresni, de az való igaz, hogy a béremelés második lépcsőjével ez a helyzet megoldódik – fogalmazott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink