Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-10-06 10:59:00

Van gyanúsított a Teréz körúti robbantás ügyében

A gyanú szerint egy nő 25 millió forintért elárulta volna az elkövető kilétét, ám kiderült, hogy blöffölt. A nő tagad, szerinte valaki a nevében küldött e-mailt a miniszterelnökségre.

Van gyanúsított a Teréz körúti robbantás ügyében

Jelentős kárt okozó csalás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy nő ellen, aki a hatóságok szerint 25 millió forintot kért a Teréz körúti robbantó kilétének felfedéséért.

Szeptember 30-án Katalint (a nevét megváltoztattuk –a szerk.) nyomozók állították meg egy plázában arra hivatkozva, hogy szigorított biztonsági ellenőrzések vannak országszerte. Miután papírjait áttanulmányozták, közölték vele, hogy tanúként kívánják meghallgatni egy ügyben, és a közeli rendőrkapitányságra kísérték.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) öt munkatársa, majd később a helyi rendőrség kollégái összesen 10 órán keresztül kérdezgették az elmúlt napok történéseiről, illetve egy általa jól ismert személy viselkedéséről, szokásairól, képességeiről, kapcsolatairól, ruházatáról, stb.

Katalin csak a meghallgatás negyedik órájában tudta meg, hogy mivel gyanúsítják. Állítólag 2 órával a begyűjtése előtt az ő okos telefonjáról származó e-mailt kapott az egyik kormányzati sajtós, amelyben a levélíró közli: 25 millió forint ellenében hajlandó információval szolgálni a Teréz körúti merénylet részleteiről.

 „…megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a használatában álló mobiltelefon készüléket használva 2016 09.30. napon 09 óra 02 perckor … email címről azzal a valótlan tartalommal küldött üzenetet…, a miniszterelnökségi sajtóiroda munkatársa részére, hogy információval rendelkezik a 2016 szeptember 24-én a Budapest 6. kerület 2-4 szám alatti robbantással kapcsolatban. E-mail üzenetében 25 millió forint készpénz ellenében ígérte, hogy a mai napon 11 órakor… felfedi, hogy ki és miért robbantott”, olvasható a birtokunkba került rendőrségi dokumentumban.

Hét óra kihallgatás után az NNI munkatársai átadták a hölgyet a helyi rendőröknek, akik rabosították, DNS mintát vettek tőle és további 3 órán keresztül ugyanazokat a kérdéseket tették fel számára, mint a fővárosiak.

Ezalatt mindkét telefonját átvizsgálták és lefoglalták. Közölték vele, hogy mostantól jelentős kárt okozó csalás bűntettének kísérlete miatt folyik ellene eljárás,

mivel megpróbálta tévedésbe ejteni a hatóságot, azt a látszatot keltve, hogy bármit is tud a bombatámadásról. Pár nappal később eredménytelen házkutatás tartottak a lakásán, derül ki a birtokunkba jutott dokumentumokból.

A nő a Teréz körúti merénylet napjának délutánján Budapesten járt egy családi ügyben, ahonnan azonban estefelé hazavonatozott városába. E-mail fiókjához két korábbi kapcsolatának is volt hozzáférése. Egyikük a bombamerényletet követő negyedik napon viber üzenetben hívta fel a nő figyelmét a 10 milliós nyomravezetői díjra, ám a nő „elhajtotta”. Úgy tudjuk, az illetőt azóta már ki is hallgatták a nyomozók.
A nő tagadja, hogy bármi köze lenne a szóban forgó e-mail üzenethez, szerinte valaki feltörte a postafiókját.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink