Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-09-29 11:55:00

Rogánék szerint rágalom, Kocsis szerint rendben van

Kocsis Máté fővárosi fideszes pártelnök azt mondta, nem tartaná durva dolognak, ha közhivatalnokok kampányolnának a népszavazás mellett munkaidőben.

A 444.hu nyomán írtuk meg, hogy minisztériumi közhivatalnokok választói névjegyzéket és fideszes szórólapokat kaptak, hogy végighívják egy-egy vidéki körzet szavazóit.

A portál úgy értesült, hogy a telefonhívásokat munkaidőben, államtitkári utasításra, pártútmutató („Javasolt szöveg a telefonhívásokhoz”) alapján kellett, vagy kellett volna megtenniük a hivatalnokoknak. Cikkünk megjelenése után levelet kaptunk a Rogán Antal irányítása alá tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központtól, amiben rágalomnak nevezték cikkünk állításait:

„Jelöljék meg konkrétan, kire és mire gondolnak és tegyenek az ügyben azonnal bejelentést a Választási Irodánál, illetve a hatóságoknál, hiszen jogszabálysértés esetén ez a jogszabálysértésről tudomást szerző újságírónak is kötelessége. Ha ezt nem teszik meg konkrétan, akkor ez névtelen és konkrétum nélküli rágalom marad, névtelen és konkrétum nélküli rágalmakkal pedig nem foglalkozunk” – írják.

Nem egyeztettek?

Szerda este Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának egyik vendége. Amikor a műsorvezető arról kérdezte, hogy nem lát-e kivetnivalót a közhivatalnokok kampányoltatásában, a politikus nem tagadta az állítás valóságtartalmát. Sőt!

„Ha egy kormány intézményesen elkötelezi magát parlamenti felhatalmazással egy népszavazás mellett, akkor a kormány alkalmazottainak lehetőségük van ebben részt venni, és ha ehhez nekik egy kommunikációs támpont kell, én azt azért nem tartom egy olyan nagyon durva dolognak”

– mondta Kocsis Máté, és kijelentette: nincs tudomása arról, hogy ez a tevékenység kötelező volt-e a hivatalnokokra nézve, de a fizetésükbe mindenképpen belefér.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink