Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-09-25 00:12:00

Robbanás volt a Király utcánál, sérültek

Ismeretlen eredetű robbanás történt a budapesti Teréz körút és a Király utca kereszteződésében lévő egyik földszinti üzlethelyiségben, este fél tizenegy körül. Két rendőr megsérült, a mentők kórházba szállították őket - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Robbanás volt a Király utcánál, sérültek
Forrás: MTI

Nem tudni mi történt

Az érintett épületet a fővárosi hivatásos tűzoltók átvizsgálják, munkájukat a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Hatósági eljárás keretében vizsgálják a robbanás körülményeit. A Népszabadság értesülései szerint a helyszínen szögeket találtak, nem kizárt, hogy szögbomba robbant. Sokan beszélnek gázrobbanársól is, de tűz nem keletkezett.

forrás: mtiForrás: MTI

A rendőrség körbezárta a környéket. Az MTI értesülései szerint a robbanás miatt a Zeneakadémia épületét is kiürítették. A robbanás a Teréz körút 2-4. szám alatt történt, egy használaton kívüli üzlethelyiségben.

(Forrás: YouTube.com)

Bűncselekmény történhetett

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóirodájának szerkesztőségünkbe eljuttatott megkeresése szerint

a rendőrség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, ismeretlen tettes ellen.

Rendőrök sérültek meg

A rendőrségi közlemény szerint, két járőr sérült meg.

"A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült - mindkettőjüket kórházba szállították. A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek" - áll a tájékoztatásban.

A közlemény szerint a rendőrség - szakértők bevonásával - megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van.

(Forrás: YouTube.com)

A környéken lévő kocsmákat és éttermeket az éjszaka kiürítették, a környékre most is csak lakcímkártyával lehet bemenni. A lakók szerint a rendőrök átvizsgálják az épületeket és kikérdezik a lakosokat.

Módosítja járatait a BKV

Két trolibuszjárat és a 4-es, 6-os villamost pótló autóbuszok közlekedése módosul a robbanás miatt - közölte a BKK.

A 70-es és a 78-as trolibusz terelve közlekedik, nem érinti az Akácfa utca, a Király utca/Erzsébet körút, valamint az Izabella utca/Király utca megállót vasárnap hajnaltól. Szintén üzemkezdettől  a hatósági zárás következtében a villamospálya karbantartása miatt a hétvégén közlekedő pótlóbuszok nem érintik a Király utca/Erzsébet körút és a Wesselényi utca/Erzsébet körút megállókat.

Cikkünk frissül.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További belföldi híreink