Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-09-13 09:57:00

Farkas Flórián mentelmi jogát is kiadja a Fidesz

Amennyiben a legfőbb ügyész kikéri – mondta az ATV-ben a kormánypárt alelnöke.

Németh Szilárd szerint a kormányoldalon zéró toleranciát tanúsítanak a korrupcióval szemben. A politikus szerint nagyon helyes, hogy az ellenzéki pártok vezérszónokait hétfőn nem a népszavazás érdekelte a parlamentben, hanem a korrupció: „először befelé kell nézni” – mondta Németh.

„Itt volt ez a Vona Gábor nevű pártelnök, amit ott rendezett az egy hisztis kisfiúhoz hasonlítható” – folytatta a képviselő. 

vona gáborVona Gábor

„Zéró tolerancia van a korrupcióval szemben. Azt gondolom többször meghirdettük ezt és azt gondolom, hogy aki ilyen ügyekbe keveredik, azt a parlament nem fogja megvédeni. Aki ellen közvádas eljárás indul, az nem lehetséges, hogy megkapja a parlamenti védelmét, védje meg saját magát” – hangsúlyozta a politikus. 

„Itt van a Mengyi, vagy ha úgy tetszik Voldemort-ügy. A parlament legelső ülésén a Fidesz kezdeményezésére, külön eljárás keretében elővette az ügyet.

mengyi rolandMengyi Roland

Azt mondtuk, hogy ha a legfőbb ügyész megkeres, akkor nézzük, hogy mit akarunk, sőt nem csak mi mondtuk, hanem Mengyi Roland is. Ő maga kérte, hogy függesszük fel a mentelmi jogát” – magyarázta Németh Szilárd.

farkas flóriánFarkas Flórián

Hozzátette, Farkas Flórián mentelmi jogát, ha kikéri a legfőbb ügyész, akkor ki fogják adni. 

Matolcsyról nincs képben

Matolcsy György válásáról tájékoztatta a jegybank a nol.hu-t. Azóta az is kiderült, hogy a legjobban fizetettek közé tartozik az MNB-nél Matolcsy új barátnője.

matolcsy györgyMatolcsy György

„Nem tudom miről van szó, nagyon kevés bulvárt olvasok” – így reagált a Fidesz alelnöke. Azt is hozzátette, hogy a sajtónál fontosabb dolgokat szokott olvasni, például titkosszolgálatok jelentését.

Leváltották Farkas Flóriánt

Hörcsik Richárd, az Európai Ügyek Bizottságának elnöke a HírTV-nek munkatársának elmondta: frakcióülésen döntöttek arról, hogy Farkas Flórián helyét ezentúl a KDNP-s Hollik István fogja elfoglalni.

atv.hu

További belföldi híreink