Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-08-22 08:33:00

Folyamatosan küldik vissza a kitüntetéseket, Kaltenbach az ATV-ben szólalt meg

Sorra küldik vissza a kitüntetéseket Áder Jánosnak, miután pénteken a magyar állam által adományozható egyik legmagasabb állami kitüntetéssel ismerték el Bayer Zsolt munkásságát.

Óriási felháborodást keltett az ellenzék körében, hogy a napokban lovagkereszttel tüntették ki Bayer Zsolt újságírót. Kaltenbach Jenő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok volt országgyűlési biztosa is visszaadta a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetését. Az ATV Start című műsorában a volt ombudsman hétfő reggel azt mondta: Bayer Zsolt kitüntetése botrányos cselekedet, mert egy olyan embert tesznek példaképpé, akinek a viselkedése elfogadhatatlan.


Bayer egyik cikkét egyébként a médiahatóság gyűlöletkeltőnek és kirekesztőnek találta, az újságíró ugyanis minden 14 évesnél idősebb menekültet potenciális gyilkosnak nevezett. A cikket közlő Magyar Hírlapra 250 ezer forintos bírságot szabtak ki.

Kaltenbach Jenő szerint a durvaság, a rasszizmus és az uszítás elönti az országot, ezért itt az ideje, hogy a magyar értelmiség egyenes gerinccel felálljon, és felemelje a szavát. A volt országgyűlési biztos azt is hozzátette: emberi dolog lenne, ha a kormány most azt mondaná, hogy tévedtek.

Több mint 30-an adták vissza a kitüntetésüket

Az Index összefoglalója szerint eddig 38-an jelezték, hogy visszaadják a kitüntetésüket, a lista pedig óráról-órára bővül:

Bruszt László

Catherine Feidt

Darvas Ágnes

Dióssy László

Erdélyi Ágnes

Felcsuti Péter

Fokasz Nikosz

Galkó Balázs

Hanti Vilmos

Hegyesi Gábor

Heisler András

Inotai András

Kaltenbach Jenő

Karsai László

Kende János

Kenyeres István

Kertesi Gábor

Koncz E. Katalin

Kovács János Mátyás

Köllő János

Krausz Péter

Krausz Tamás

Kuti Éva

Lőcsei Jenő

Mosonyi Aliz

Péter Szuhay

Péter Vladimir

Polgár András

Polónyi István

Rózsa Péter

Somlai Péter

Székely Anna

Székelyi Mária

Takács Imre

Tausz Katalin

Tóth Bálint

Varga Júlia

Varga Kálmán

Wittinghoff Tamás

Lovagkeresztet kapott a keresztes lovag – ezzel a mondattal gratulált Bayer Zsolt kitüntetéséhez Schmidt Mária. Az 56-os emlékévért felelős kormánybiztos Facebook-posztjában azt írta: Bayer Zsolt nem engedi meg, hogy értékeinket, hagyományainkat, érzéseinket és józan eszünket elveszítsük.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók