Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-08-18 16:02:00

Előkerült Farkas Flórián

Lázár János a kormányinfón tudatta, hogy neki és Balog Zoltán miniszternek sikerült beszélniük a romaügyi biztossal.

Előkerült Farkas Flórián

Az Országos Roma Önkormáynzat körüli milliárdos visszaélések óta, a sajtó és az ellenzék is eredménytelenül próbálta elérni és megszólaltani a magyaroszági cigányság elsőszámú vezetőjét, Farkas Flóriánt. A felzárkóztatásért felelős biztos ugyanis gyakorlatilag eltűnt a közvélemény elől. Elérhetetlen, közleményeket nem ad ki és legutóbb a már meghírdetett nyilvános szereplését is lemondta.

A mai kormányinfón azonban kiderült, hogy mégsem tűnt el teljesen. Lázár Jánosnak és Balog Zoltánnak ugyanis sikerült szót váltania vele a roma felzárkóztatási program eredményeiről, a jövőbeni stratégiákról, és a tárcaközi bizottság munkájáról.

Lázár János sajtótájékoztatóján többet nem mondott a "Híd a munka világába" program körüli anyagi visszaélésekről.

Az egyik újságíró a miniszternek szögezte a kérdést, hogy ha a biztos részt vett a kabinetülésen, megkérdezték-e az őket ért kritikákról és az Olaf vizsgálatról?

A kérdező szerint az ORÖ volt elnöke gyakorlatilag felszívódott, egyesek már apróhirdetésben keresik. Lázár János értetlenkedve állt a nagy érdeklődés előtt, szerinte ebben Farkas cigány származása is benne van.

A kormány részéről megvan a bizalom Farkas Flórián munkája iránt, és a felzárkózás terén kifejtett teljesítményét még az EuroStat is elismerte.

Lázár úgy tudja, hogy Farkas augusztus 24-én megy az Olafhoz meghallgatásra.

atv.hu

További belföldi híreink