Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-08-16 11:53:00

A Liberálisok a Fidesz szekerét tolják? Fodor az ATV-ben reagált

Számtalan kritika érte a Magyar Liberális Pártot, miután amellett kampányol, hogy az emberek menjenek el az októberi kvótanépszavazásra. Fodor Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában reagált a baloldali pártok álláspontjára.

A Liberálisok szerint véget kell vetni a „baloldali struccpolitikának”, ami passzivitásra ösztönöz és aktivizálni kell az ellenzéki szavazókat. Fodor Gábor, a párt elnöke úgy véli, a passzivitás élteti az Orbán-kormányt, ezért nem szabad lemondani arról a jogról, hogy beleszóljon az ember a döntésbe.

Fodor szerint a népszavazási kérdés ugyan hamis, de a résztvevőknek nem arra a konkrét kérdésre kell válaszolni, hanem az Európai Unióra és az európai értékekre kell igent mondani.

„Az az igazság, hogy ennek az egymillió embernek a kilencven százaléka szerencsétlen ember, aki a halál torkából menekül”

- vélekedett az MLP elnöke, aki szerint szó sincs kényszerbetelepítés, az EU mindössze azt várja Magyarországtól, hogy folytassa le 1294 menekültügyi eljárását.

Fodor az ATV-ben reagált azokra az ellenzéki kritikákra, amelyek a pártot érték, miután bejelentették, hogy a referendumon való részvétel mellett kampányolnak.

„Hogy lehet minket azzal vádolni, hogy a Fidesz szekértolói vagyunk? Ezek szerint az európai liberálisok is a Fidesz szekerét tolják? Ez nevetséges!”

- utalt az MLP elnöke arra, hogy az európai liberálisok korábbi vezetője videóban üzent a magyar választóknak a kvótareferendummal kapcsolatban. 

Fodor úgy véli, a baloldali pártok vagy csak kényelmességből próbálja megspórolni a munkát és az aktivitást.

„Bátran fel kell egyenesíteni a gerincünket és ki kell mondani: elég volt a passzivitásból!”

A Liberálisok elnöke szerint nulla a jelentősége annak, hogy érvényes lesz-e a népszavazás, hiszen ez csak akkor számítana, ha közjogi lépés követné a referendumot. Hozzátette, ez egy olyan üzenet Brüsszelnek, ami egy rossz üzenet.

Fodor elmondta, nem fogja azt gondolni, hogy minden igenes szavazó liberális, mert úgy véli, „azok is elmennek a kormány ellen szavazni, akik joggal fel vannak háborodva azon, hogy az olimpiai közvetítések szünetében gyűlöletkampánnyal mossák az agyukat”.

Az MLP elnök azt is elárulta, hogy a népszavazásos kampányra egy tízmilliós hitelt fognak felvenni, amit majd tisztességesen törleszteni is fognak.

atv.hu

További belföldi híreink