Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-07-22 12:00:00

Harangozó: A Fidesz esetében a legalapvetőbb eljárások sem indulnak meg

Az egész vagyonnyilatkozatnak nem az a lényege, hogy kinek mennyi vagyona van pillanatnyilag, nem is ez a leglényegesebb, hanem, hogy mennyi van akkor, amikor befejezi a pályafutását, és a kettő közötti különbség kijön-e abból a pénzből, amiből hivatalosan gazdálkodik – ezt Harangozó Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a miniszterelnök a 90-es évek elején még büszke volt arra, hogy a faluszéli vályogházból érkezett, most meg arról beszélünk, hogy 2006-ban milyen földeket vásárolt azért, hogy majd később oda egy stadiont húzzanak fel. A politikus elmondta: a kormányfő nem jól írta le, hogy milyen tulajdona van, Rogán Antalnak folyamatosan nő a lakása, van egy Kósa Lajos, aki elfelejti beírni a budai házhoz tartozó garázst, és ezeknek az ügyeknek semmi következménye nincs. Hozzátette: egyszer el kellene dönteni, hogy közokirat hamisításnak minősül-e, ha egy politikus hiányosan tölti ki a vagyonnyilatkozati törvényt, de fideszes politikusok esetében a legalapvetőbb eljárások sem indulnak meg.

Ha egy átlag állampolgár egy közokiratot valótlanul tölt ki, akikor minimum szabálysértési eljárás indul ellenük – fogalmazott. Harangozó Tamás kijelentette: a hozzátartozók vagyonnyilatkozatát is ismerni kellene, valamint azt sem ártana tudni, hogy az egyes politikusok által birtokolt cégek milyen vagyonnal rendelkeznek. A szocialista képviselő hangsúlyozta: nem muszáj országgyűlési képviselőnek lenni, azon nem kell megsértődni, ha a családtagok vagyonnyilatkozata is nyilvános lesz.

A politikus elmondta: képviselőváláskor és a ciklus végén legyen egy vagyonosodási felmérés is, a nyilvánosság a lényeg. Hozzátette: amíg ez a kormány van, és amíg Polt Péter a legfőbb ügyész, a kormánypárti politikusok ellen semmilyen ügy nem fog megindulni, és ez rombolja legjobban a társadalmi morált.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink