Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-07-08 07:15:00

Fodor a kvótareferendumról: A bojkott a legrosszabb magatartás

Nem hívott fel engem Kósa Lajos, hogy kampányoljunk a kvótanépszavazás előtt, és a Fidesz sem ígért nekünk pénzt – ezt Fodor Gábor mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A Liberálisok elnöke szerint lehet, hogy ez egy frakcióvezetői tanácskozáson volt, nekünk nincs frakciónk, hozzánk semmi ilyesmi információ nem jutott el. A politikus elmondta: számított arra, hogy lesznek sokan, akiknek nem tetszik, hogy a pártja az igen mellett fog kampányolni.

Hozzátette: a Liberálisokat nem lehet besározni, a párt bátran cselekszik, fotelből nem lehet forradalmat csinálni, nem lehet passzivitásra biztatni az embereket. Rossz kérdésre is van jó válasz, ebben az esetben az igen a jó válasz, hitet és reményt kell adni az embereknek, akik otthon maradnak, az Orbán rezsimre bízzák a döntést – fogalmazott. Fodor Gábor kijelentette: az igen egy igen az Európai Unióra, és egy erős jelzés a kormányzatnak.

A Liberálisok elnöke hangsúlyozta: az ellenzéknek nem karba tett kézzel, a konfliktusokat kikerülve kell szembeszállnia a kormánnyal. A politikus elmondta: az ellenzéknek érdemi dolgokról kell beszélnie, a passzivitás pedig csak egyszerű taktikázás. Hozzátette: a kvótára igent kell mondani, ahogy az Európai unióra is. Aktívnak kell lenni, lehet az ügy mellett gyönyörűen érvelni, nemcsak liberális értékekről van szó, jobboldali emberek számára is fontos az Európai Unió – magyarázta.

Fodor Gábor szerint a lehető legrosszabb magatartás a bojkott, Gyurcsány Ferenc sem szereti Orbán Viktort, de a passzivitással Orbán Viktor álmait váltja valóra. A Liberálisok elnöke kijelentette: teljesen mindegy, hogy érvényes lesz-e a népszavazás vagy sem, mert ebből nem következik semmi. A politikus elmondta: a választó jogi törvényt is lehet kritizálni, mert lejt a pálya a kormánypártok számára, de választani is el kell menni. Hozzátette: ha az emberek 40 százaléka megy el, és 80-90 százalékos a nemek aránya, akkor is ünnepelni fog a Fidesz.

Az a lényeg, hogy minél többen szavazzanak igennel, mert ha sok az igen, az egy üzenet a kormány számára, az arány számít – vélekedett. Fodor Gábor hangsúlyozta: ennek a kérdésnek az lehet a következménye, hogy Magyarország előbb-utóbb kint találja magát az unióból. Azzal kapcsolatban, hogy rossz viszonyban van-e Gyurcsány Ferenccel, a politikus azt mondta: ő is tegnap tudta meg, hogy rosszban vannak, a DK elnöke azért neheztelhet rá, mert anno nem ült be a Demokratikus Koalícióba.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink