Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-07-06 12:35:00

Stumpf István kiakadt a Fidesz-közeli lap „leleplező” cikkére

Alkotmánybíróval „randizott” a nyomozók látókörébe került Spéder Zoltán – ezzel a címmel közölt képriportot a mások által Fidesz közelinek mondott Pesti Srácok. Utolértük az alkotmánybírót, aki nem kívánta minősíteni az esetet, környezetéből viszont erős jelzőket hallottunk.

Stumpf István kiakadt a Fidesz-közeli lap „leleplező” cikkére

Állítólag egy olvasójuk futott bele kedden Spéder Zoltán bankár-médiaoligarchába és Stumpf István korábbi kancelláriaminiszterbe, jelenlegi alkotmánybíróba Budapesten, a Batthyány téri csarnokban. A „szemfüles fotóriporter” szerint „filmbe illő” jelenet tanúja volt, mivel azt tapasztalta, hogy a két férfi egymás mellett haladva, úgy beszélt egymáshoz, hogy közben folyamatosan oldalra néztek azt a látszatot keltve, mintha csak véletlenül haladnának egymás mellett.

Ellenségem barátja…

A Fidesz-közeli oligarchaként ismert Spéder Zoltán nemrég óta közellenség. Június elején derült ki, hogy a nagyvállalkozó érdekeltségeinél különféle hatósági vizsgálatok zajlanak:

a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai adathordozókat foglaltak le és még a Spéder-villában is eltöltöttek 8 órát.

Az akcióval párhuzamosan a rendőrség a Postánál is nyomozást indított, a NAV pedig egy hónapja vizsgálódik az Index-et is kiadó Central European Media & Publishing Zrt.nél, ami szintén az üzletember érdekeltségébe tartozik

A dolog pikantériája, hogy a Fidesz-közeli Pesti Srácok, a közellenséggé vált Spéder elleni szőnyegbombázásba most azt a Stumpf Istvánt is belekeverte, aki a rendszerváltás előtt a Bibó szakkollégium tanáraként számos fideszes politikus, köztük Orbán Viktor és Kövér László mentoraként volt ismert, illetve az első Orbán-kormányban kancelláriaminisztereként tevékenykedett.

Alpári eljárás

Stumpf István az atv.hu megkeresésére azt mondta, értesült a Pesti Srácok cikkéről, ám nem kívánja minősíteni, mert ha alkotmánybíróként megszólalna az ügyben, az már politikai megnyilvánulásnak számítana.

Stumpf környezetéből úgy értesültünk, hogy az alkotmánybíró alpárinak tartja a Fidesz-közeli Pesti Srácok eljárását.

atv.hu

További belföldi híreink