Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-07-01 08:18:00

Kormányszóvivő: Igennel szavaznék a kilépésre

Ami Angliában történt az a Brüsszelben elkövetett hibák következménye - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az ATV Start című műsorában, aki arról is beszélt, hogyan szavazna egy esetleges uniós tagságról szóló népszavazáson.

Mint fogalmazott, megvannak a lehetőségek arra, hogy tudatosítsuk mindenkiben: csak rajtunk áll, hogy a migrációs kérdésben milyen álláspontra jut végül Európa. Szerinte véget kell vetni, hogy senkik által meg nem választott emberek olyan irányba kívánják vinni az uniót, amire nincs felhatalmazásuk.

Arra kérdésre, hogy személyesen a kilépés mellett szavazna-e, ha lenne ilyen referendum azt válaszolta, hogy amennyiben a migrációs kérdés kapcsán tennék fel a kérdés, akkor igen. 

Lázár János is igennel szavazna

A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a szokásos csütörtöki Kormányinfón beszélt. A magyar kilépés lehetőségéről azt mondta, hogy a kormány nem tervez népszavazást kiírni a témában, de ő jó szívvel nem tudna arra szavazni, hogy az EU-ban maradjunk.

Az ellenzék kiakadt

Az MSZP szerint Lázár János elismerte, hogy a kormány ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból. Ujhelyi István, a párt európai parlamenti képviselője döbbenetesnek nevezte, hogy pont az a miniszter fogalmaz meg unió-ellenes mondatokat, aki az EU-ból érkező támogatások elosztását felügyeli.

Az Együtt szerint Lázár János a Fidesz valódi tervét árulta el. A párt úgy véli, hogy a kvótareferendum célja az Európai Unió meggyengítése. A DK szerint az őszi népszavazással az Unióból való kilépésre kér felhatalmazást a kormány. A PM és a Liberálisok is felháborodásuknak adtak hangot.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink