Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-05-20 07:40:00

Bevándorlás: Így reagált a Fehér Ház Lázár János szavaira

Mindössze néhány órával azután, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Egyesült Államokat vélte felfedezni az Európába irányuló bevándorlási hullám mögött, Obama szóvivője reagált a tárcavezető szavaira.

Bevándorlás: Így reagált a Fehér Ház Lázár János szavaira

Ahogy arról beszámoltunk, Lázár János arról beszélt a csütörtöki kormányinfón, hogy Barack Obama amerikai elnök a közelmúltban Európában hitet tett a bevándorlás fontossága mellett. "Az amerikai politika lényege, hogy (...) Európának bevándorlókra, muszlim bevándorlókra van szüksége" – fogalmazott.
    


Lázár János hozzátette, hogy az Obama-féle meggyőződésnek Soros György az egyik fő zászlóvivője, az üzletember ugyanis többször is nyilatkozott arról, hogyan kellene bevándorlókat telepíteni Európába.

A magyar kormány meggyőződése, hogy Soros György, a Demokrata Párt egyik befolyásos támogatója, a Clinton-házaspár mecénása mindent megtesz annak érdekében, hogy helyet csináljon a nézeteinek – folytatta Lázár. Szerinte arra lehet számítani a következő időszakban, hogy Soros György aktívan is kész fellépni az egyik legveszélyesebbnek tekintett európai politikai ellenfele, az Orbán-kormány ellen.soros györgySoros György
    
"Amikor befolyásos amerikai személyiségek nyilatkoznak, akik Soros úr barátai, szövetségesei, elvbarátai, akkor mögöttük mindig ő lelhető fel" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ez nem áll messze azoktól a megjegyzésektől sem, amelyek szerint a bevándorlás szervezett dolog.
    
A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: Magyarország a bevándorlás útjában áll, ami jó néhány európai nagyhatalom és az Egyesült Államok elképzelésével is ellentétes.
    
Fehér Ház: Válaszra sem érdemes

Néhány órával Lázár sajtótájékoztatója után AP mindennek kapcsán megkérdezte Josh Earnestet, a Fehér Ház szóvivőjét, aki közölte: nem ismeri pontosan a miniszter kijelentéseit. Hozzátette ugyanakkor:


"Nem vagyok biztos benne, hogy ezek megérnek egy választ" – idézte a szóvivő válaszát az MTI.

josh earnestJosh EarnestAhogy arról az atv.hu is beszámolt, Bill Clinton volt amerikai elnök felesége egy hétvégi kampányrendezvényén kritikusan beszélt Magyarországról, amikor azt mondta: a lengyelek és a magyarok az Egyesült Államoknak és a hidegháborúnak köszönhetik szabadságukat, most mégis úgy döntöttek, a demokráciával túl sok a baj, ezért tekintélyelvű, Putyin-féle vezetést akarnak.

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink