Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-05-18 15:40:00

Gallóné: Az iskolák államosításával a választókat akarják befolyásolni

Tovább növelné a választókra gyakorolt befolyását a kormány az iskolák teljes államosításával, véli a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Galló Istvánné az ATV Start című műsorában azt mondta, a kormány az államosítással egy olyan területet von magához, amely nagyon szoros kapcsolatban van a választókkal, az iskolákban tanuló gyerekek szüleivel. A PSZ elnöke szerint a kormány számára ez azért fontos, mert a pedagógus naponta találkozik a választópolgárral, aki – különösen egy kistelepülésen – segítséget kérhet azzal kapcsolatban, hogy kire szavazzon.

Márpedig Gallóné szerint nem nehéz kitalálni, hogy mit fog válaszolni a tanácstalan szülőnek az a pedagógus, aki ettől a kormánytól fizetésemelést kapott.

A PSZ elnöke azt is elmondta, szerinte azzal, hogy az önkormányzatoktól az intézmények üzemeltetését is elveszik, az utolsó kapocs is megszűnik a lakosság, a település vezetése és az intézmények között. Ráadásul az iskolák épületei, tantermei a tanítás mellett sok esetben az adott település közösségi megmozdulásainak is teret adnak, az új rendszerben viszont egy ilyen közösségi esemény szervezése esetén a településnek gyakorlatilag a saját tulajdonáért kell majd bérleti díjat fizetnie az intézményfenntartónak – magyarázta a szakszervezeti vezető.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További belföldi híreink