Itthon

Ismét demonstráltak a taxisok Budapesten

Újra eredeti útvonalukon járnak a buszok
április. 26. kedd 13:19

Ismét az eredeti útvonalukon közlekednek a taxis demonstráció által érintett szakaszokon közlekedő buszjáratok a fővárosban. Az útlezárásokat is feloldották, mivel véget ért a tüntetés - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden kora délután az MTI-t.

Megnyitották a Lánchidat Pest felé, a Széchenyi István tér belső sávját, valamint a Fő utcában a kerékpársávot a Batthyány tér és a Clark Ádám tér között - írta a BKK a Facebook-oldalán.
    
Közölték: már minden érintett járat, így a 16-os, a 105-ös, a 30-as, a 30A és a 230-as busz is az eredeti útvonalán közlekedik.
    
A taxisok az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakoztak.

Az ATV Híradójának helyszíni tudósítása
április. 26. kedd 12:41

Még nem kaptak választ
április. 26. kedd 12:02

Az ATV Híradó helyszíni tudósítója elmondta, jelenleg rendezett sorokban állnak a taxisok a belvárosi utcákban miközben azt várják, hogy a demonstráció szervezői eldöntsék a tüntetés következő lépését. 

Az illegális fuvarozás ellen tüntető taxisok egyelőre semmilyen választ nem kaptak követeléseikre a Belügyminisztériumtól. 

Reagált az Uber
április. 26. kedd 11:49

Az Uber azzal reagált a taxis demonstrációra, hogy 50 százalékos árengedményt adott a mai fuvarokból a közlekedési dugókra való tekintettel. 

Forrás: Portfolio

Drónfelvétel: Áll a belváros
április. 26. kedd 11:43

Egyig állni fog a Lánchíd
április. 26. kedd 11:40

Forrás: MTI

Képek: Taxisor az Andrássy úton
április. 26. kedd 10:10

Forrás: MTIForrás: MTI

Több fővárosi busz módosított útvonalon jár
április. 26. kedd 9:32

Több fővárosi busz módosított útvonalon jár a taxis demonstráció miatt kedd reggel - közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán.

Azt írták, hogy a 30-as, a 30A és a 230-as buszok terelve járnak, nem érintik a Damjanich utca / Dózsa György út megállót.
    
A 16-os és a 105-ös buszok szintén módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekednek.
    
A 16-os járat a Deák Ferenc tértől a Károly körúton, a Széll Kálmán tér irányából pedig az Attila út-Krisztina körút-Március 15. tér-pesti alsó rakpart-Széchenyi István tér útvonalon halad, nem áll meg a Hild téren, a Széchenyi István téren, a Clark Ádám téren és a Donáti utcánál.
   
A 105-ös járat a Széchenyi István tér és a Clark Ádám tér megállót nem érinti - olvasható a közleményben.

Taxistüntetés a levegőből - felvétel
április. 26. kedd 9:29

Az ATV Híradó helyszíni tudósítása
április. 26. kedd 9:20