Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-04-22 19:53:00

Novák az ATV-ben mesélt a terveiről

A Jobbik alelnöke kijelentette: tiszteletben tartja Vona Gábor döntését, de akkor is el fog indulni az alelnöki székért. Más pártban nem gondolkodik.

Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke vétót emel a következő tisztújításon Novák Előd, Apáti István és Szávay István alelnökké választásával szemben. Az elsőként az atv.hu által nyilvánosságra hozott döntést a pártelnök szerdán közölte az érintettekkel.

Vona Gábor ma délután azt mondta: végleges a döntése, amely szerint nem szívesen látná Novák Elődöt és két alelnök-társát a Jobbik elnökségében, Toroczkai Lászlót viszont igen. Novák Előd első reakciója az volt a történtekre, hogy úgy érzi, mintha leforrázták volna, később hátba szúrást emlegetett.

A politikus az ATV Szabad Szemmel című műsorában elmondta: abban az esetben fogadja el a néppártosodást, ha ez azt jelenti, hogy az egész magyarság érdekeit képviselik. Idézte Vona Gábor szavait is, miszerint egy nagy néppártnak integrálnia kell különböző karaktereket, és ő ezért fog dolgozni, bármilyen pozíciója is lesz a jövőben.

Novák újra megismételte, hogy soha nem beszélt Vona Gábor ellen, viták azonban voltak közte és a pártelnök között.


Arra a kérdésre, hogy fideszesedik a Jobbik elmondta: van ilyen veszély, és ezért is kongatja a vészharangot.

Hozzátette, hogy már a zöldségesnél is azt kérdezik tőle, hogy mi van a Jobbikkal, de ezután az interjú után már nem fogja elfogadni más televízió felkérését, mert most a párton belül kell rendet tenni.

A politikus elmondta, hogy a tegnapi napon is egyeztetett Vona Gáborral a kialakult helyzetről. Szerinte csökkentené az elnökség legitimitását és a Jobbik hitelességét, ha megvétóznák a nagy támogatottsággal rendelkező alelnököket. Hozzátette, hogy elfogadja Vona Gábor azon döntését, hogy másokkal akar együttműködni, de akkor sem válhat egy színtelen szagtalan párttá a Jobbik. „Kormányra akarunk kerülni, de nem minden áron” – jelentette ki ismét Novák.

Novák Előd szerint Vona Gábor nem gondolkodik a Fidesszel való koalíciókötésről, ugyanakkor ő komolyabb garanciákat akar arra, hogy ez semmilyen esetben sem valósuljon meg. Ilyen garancia lenne, ha az elnökségben a Jobbik alapító okiratához leginkább hű emberek lennének. „Tiszteletben tartom a vétót, de elindulok” – szögezte le a politikus.

A neonáci Kurucinfó hírportállal kapcsolatban elmondta, hogy nagyon jó kapcsolatot ápol az oldallal, ugyanakkor nem ért mindennel egyet, ami ott megjelenik. „Sokan olvassák a Kurucinfót, ezzel nincs semmi probléma szerintem” – tette hozzá. Arra, hogy Vona Gábor korábban elhatárolódott a portáltól Novák azt mondta: akkor ebben nincs egyetértés köztük, mert ő nem határolódik el az oldaltól. A Jobbik alelnöke a műsor végén kijelentette: akkor sem gondolkodik új pártban, ha teljesen kiszorul a Jobbik vezetéséből.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink