Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-04-11 20:50:00

Vasárnapi boltzár: Rogánt nyomás alatt tartotta a családja

Soha, semmilyen formában nem próbálták befolyásolni, hogy milyen kérdésekből lehet népszavazás, mondta Rogán Antal az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint a népszavazás intézménye Magyarországon működik, még akkor is, ha a szabályozásban vannak hibák, de azok kijavítására már megtették a javaslatokat. Kálmán Olga kérdésére válaszolva kijelentette, a Fidesznek nem volt köze a választási iroda előtt megjelent „kopaszokhoz”.

A kormány azt javasolja, hogy a parlament vonja vissza a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozást - jelentette be Rogán Antal a kormányülés szünetében. A miniszterelnöki kabinetet vezető miniszter azt mondta, a törvénnyel az volt a szándék, hogy senkit ne lehessen kényszeríteni arra, hogy vasárnap dolgozzon. A kereskedők csak csekély része azon munkavállalóknak, akik kénytelenek vasárnap is dolgozni, tette hozzá Rogán, a kormány velük szerette volna kezdeni a „könnyítést”.

Rogán azt is elárulta, hogy legkevésbé a nőket sikerült meggyőzniük az elmúlt egy évben arról, hogy helyes a vasárnapi munkavégzés tilalma.

Mint kifejtette, saját családjának nő tagjai, köztük a felesége sem feltétlenül értett egyet a vasárnapi boltzárral. Arra a kérdésre, hogy presszió alatt volt-e otthon, a miniszter azt felelte, a vasárnapi ebédnél mindig is természetes a presszió, "de legalább legyen miért küzdeni."

A népszavazásnak egyetlen jelentősége volt a döntésben, mondta a politikus, mégpedig az, hogy vannak ennél fontosabb dolgok is, amelyekről dönteni kell. Rogán az intézkedés hatásairól szólva hangsúlyozta, az NGM adatai szerint a kiskereskedelmi szektorban nőtt a foglalkoztatás.

A kormány mindenképpen értékelte volna az elmúlt egy évet, és valószínűleg ugyanígy döntött volna, legfeljebb nem gyorsított eljárásban, mondta Rogán Antal. A kormányülésen nem mindenki támogatta a döntést, árulta el a politikus, de a döntést mindenkinek el kell fogadnia.

Rogán hangsúlyozta, hogy a Fidesz-frakció egyeztetésén is komoly vitát okozott a kérdés, de ennek ellenére Kósa Lajos frakcióvezető irányításával a képviselőtestület a kötelező szavazás mellett döntött.

"Minimum pénzbírságra számíthat az a képviselő, aki a kötelező szavazásra vonatkozó feltételeknek nem tesznek eleget"

- tette hozzá. A KDNP viszont külön frakció, ők úgy döntenek a kérdésben, ahogy jónak látják, tette hozzá.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink