Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-04-07 17:50:00

Fideszes polgármesterrel dolgozik az MSZP alelnöke

Márton Roland egyrészt Székesfehérvár tanácsnoka, másrészt a szocialista párt alelnöke. Ebben szerinte semmi kivetni való nincs, hiszen így sokkal hatékonyabban tud dolgozni a városért. Az MSZP elnökségében mégis megütközést keltett.

Márton Roland 2008 óta vezeti az MSZP székesfehérvári szervezetét, a megyei jogú város képviselőtestületének tagja. 2014-től az MSZP alelnöke. 

Székesfehérvár honlapját megnyitva azonban kiderül, hogy


ugyanez a Márton Roland a Fideszes vezetésű önkormányzat tanácsnokainak listáján is szerepel:

az integrált településfejlesztési stratégia végrehajtásával kapcsolatos feladatokat látja el.

Úgy tudjuk, munkáját javadalmazás ellenében végzi.

Márton Rolandot több ízben is kerestük, sem telefonjainkra nem reagált, sem az SMS-re nem válaszolt. Székesfehérvár jegyzői hivatala és az MSZP sajtóosztálya is rapid választ ígért megkeresésünkre, amelyben azt kérdeztük: hogyan fér össze az adott szervezetnél/intézménynél a két pozíció, illetve milyen juttatásban részesül ezért szerepvállalásért a képviselő.

márton rolandMárton Roland

Az MSZP egyik elnökségi tagja portálunknak azt mondta, többeket meglepett a testületből ez a látszólagos összeférhetetlenség, hiszen úgy tudják, hogy tanácsnoknak olyan embert szokás kinevezni egy önkormányzatnál, akit így akar jutalmazni a polgármester.

Márpedig Márton Rolandot ismereteik szerint Cser-Palkovics András, a város fideszes polgármestere terjesztette fel erre a pozícióra, és azt a fideszes többségű képviselőtestület meg is szavazta. A tanácsnok a bizottsági elnöki tisztséggel azonos súlyt képvisel az önkormányzati rendszerben. 

Frissítve - 20:18

Cikkünk megjelenése után jelentkezett szerkesztőségünknél Márton Roland, aki elmondta, hogy 2010 óta tölti be a tanácsnoki tisztséget és emellett még az ügyrendi bizottságnak is alelnöke.

Mint mondja, minden normális önkormányzatnál az ellenzéki képviselők is vállalnak pozíciókat, hiszen a város polgárainak szolgálatára esküdtek föl, és ezt így sokkal hatékonyabban tudják elvégezni.

A képviselő büszke szerepvállalásaira és Cser-Palkovics András legkeményebb kritikusának tartja magát, aki egyik önkormányzati pozíciójában sem a polgármesternek dolgozik.

Frissítve - 20:23 - Reagált az önkormányzat is

"A közgyűlés valamennyi tisztségére vonatkozó javaslatot a város polgármestere tette meg, a pártokkal történt előzetes egyeztetés alapján. A többi tanácsnokkal együtt Dr. Márton Roland önkormányzati képviselőt Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 717/2014. (X.31.)számú határozatával választotta meg az integrált településfejlesztési stratégia végrehajtásával kapcsolatos feladatok tanácsnokává.

A tanácsnokok juttatásairól Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló 37/2014. (X. 19.) számú önkormányzati rendeletben rendelkezik, ez alapján Dr. Márton Roland - mint önkormányzati képviselő, amennyiben tanácsnok - bruttó 300.000 Ft havi tiszteletdíjban részesül."

További belföldi híreink