Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-30 21:12:00

Tanítanék mozgalom: Ilyenre "Magyarországon még nem volt példa"

Sikeresnek ítélte a Tanítanék mozgalom a szerda reggel 8 és 9 óra közötti időszakra meghirdetett polgári engedetlenségi akcióját.

A mozgalom három képviselője, Pilz Olivér, Pukli István és Törley Katalin az MTI-hez este eljuttatott közleményében az írta: ilyen erejű megmozdulásra Magyarországon még nem volt példa. Rámutattak, kevés idejük volt a tantestületeknek arra, hogy megszervezzék az akciókat, mégis úgy látják, az ország sok pontján a nehézségek ellenére is sikerült láthatóvá tenni: együtt erősek.

Kitértek arra is: előzetesen mintegy kétszáz iskola jelezte, hogy részt vesz az akcióban, a beérkező visszajelzések alapján azonban ennél jóval több helyen mentek ki az iskolák elé.

A Tanítanék mozgalom délután 2 órai adatai szerint legalább háromszáz iskola és több mint hétezer ember vett részt a megmozdulásban - tudatták.

Mint írták, bíznak abban, hogy ez a nap nem múlik el nyomtalanul. Végső céljuk, hogy érdemi tárgyalásokon, az érintettek, szakértők bevonásával kezdődjön meg az oktatás átalakítása - közölték.

atv.hu / MTI

További belföldi híreink