Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-29 18:32:00

Újabb állami beruházást nyert Mészáros rokona

Az a Magyar Építő Kft. nyerte meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) két új épületének kialakítására kiírt közbeszerzést, amelynek igazgatóságában helyet kapott Mészáros Lőrinc vőjelöltje.

Újabb állami beruházást nyert Mészáros rokona

A rendőrtiszti kar képzéséhez szükséges új oktatási épület és egy 600 fős kollégium kialakításáról szóló szerződés értékét előzetesen nettó 7 milliárd forintra becsülte az NKE, végül a nyertes hatmilliárdért vállalta a kivitelezést - derül ki a Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő portál (KHF.hu) adataiból.

Ketten pályáztak, a Magyar Építő mellett az Épkar Zrt. és a West Hungária Bau Kft. (WHB) alkotta konzorcium - írja a napi.hu.

A Magyar Építőt tavaly vásárolta meg a tiszakécskei Duna Aszfalt Kft. többségi tulajdonában lévő Körösaszfalt Zrt. A Körösaszfalt vezérigazgatója Mészáros Lőrinc vőjelöltje, Pálffy Balázs, aki a Magyar Építő igazgatóságában is helyet kapott.

A kormány 2015 és 2018 között több mint 30 milliárd forintot fordít az NKE Ludovika campusának fejlesztésére. Korábban, 2012-2014-ben több mint 11 milliárd forint költségvetési támogatást kapott a felsőoktatási intézmény.

Az új beruházás a Ludovika téri főépület mögött, a VIII. kerület, Diószeghy Sámuel utca 38-42. alatt valósul meg összesen 17 ezer négyzetméter alapterületen.

atv.hu

További belföldi híreink