Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-16 09:51:00

Bréking: Lövöldözés a kiskunhalasi ügyészségen

Helyi tudósítónk beszámolója szerint, fél órával ezelőtt a kiskunhalasi ügyészség épületébe egy férfi rontott be kalasnyikovval a kezében. Szándékai szerint azt az ügyészt szerette volna lelőni, aki korábban az ő ügyében számára kedvezőtlen vádiratot készített.

Bréking: Lövöldözés a kiskunhalasi ügyészségen
Fotó: halasinfo.hu

Információink szerint a fegyveres B. János Téglás Péter városi főügyészt akarta megölni, akit azzal vádol, hogy korrupt és ügyét eltussolta . A férfit az épület biztonsági kapujánál feltartóztatták, ezért négy-öt lövést leadott. A biztonságért felelős személyzet lefegyverezte a támadót, aki az intézkedés közben eszméletét vesztette.

A Halasinfo.hu beszámolója szerint a környéken nagy a rendőri jelenlét, a teljes utcát lezárták, az épületnél rendőrautókat látni.

forrás: mtiForrás: MTI
Úgy tudjuk, hogy B. János konkrétan azt sérelmezi, hogy egy 2014 augusztusában lefolytatott tárgyalás során a bíróság meghamisított a jegyzőkönyvet, hiszen ő maga arról felvételt készített, és a két anyag komoly eltéréseket mutat. Emiatt a férfi feljelentést is tett, amelyet az ügyészség nem vizsgált ki.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy nem sérült meg senki, egy férfit azonban rendőri kísérettel kórházba vittek.

az elkövető, b. jános (forrás: facebook)Az elkövető, B. János (Forrás: Facebook)
Az ügyészség főbejárata előtt a rendőrség bűnügyi helyszínelőinek furgonja áll. Fél egy körül több helyszínelő ment be az épületbe, egyikük videokamerával felvételeket készített a bejáratról és az épület előtti területről. A helyszínelőket követően egy katonai ügyész és érkezett az épületbe. Hivatalos forrásból meg nem erősített helyszíni információkra hivatkozva az MTI azt írja, az elkövető egy kiskunmajsai férfi volt.

Téglás Péter a helyszínen elmondta: a biztonsági őr és ő maga  is ünnepelhet, mert újjászülettek.

Bicskei Ferenc, az OBT tagja a Szekszárdi Törvényszék szerdai összbírói értekezlete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek és a Járásbíróságnak helyet adó épület folyosóján ismerete szerint 10-15 töltény nyomát látták - írja az MTI.

forrás: mtiForrás: MTI
Közölte, a férfi gépfegyverrel érkezett, amit a beléptető kapu előtt vett elő. Az épületben két biztonsági őr dolgozik, elsődleges információk szerint a támadó az egyiket túszul használhatta, a másiknak ugyanakkor sikerült lefegyvereznie, eközben dulakodtak, és lövöldözés is volt.

Bicskei Ferenc elmondása szerint a férfi "régi panaszos ügyfél", aki korábban rendszeresen nyomdafestékkel nem tűrő szavakkal illette a bíróságot.

atv.hu

(A nyitókép: halasinfo.hu)

További belföldi híreink