Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-10 13:34:00

Csepreghy: Titkosszolgálati információk miatt hirdették ki a válsághelyzetet

Titkosszolgálati információk alapján hozott döntést a kormány a migrációs válsághelyzet kihirdetéséről – ezt Csepreghy Nándor miniszterhelyettes mondta az ATV Start című műsorában.

Csepreghy azt mondta, a szakszolgálatok olyan információkat adnak a kormánynak a különböző döntésekhez, amelyek „előrevetítenek bizonyos történéseket”, ezekre pedig a kormánynak folyamatosan fel kell készülnie. Arra a kérdésre, hogy ezesetben miért nem tájékoztatják legalább a Nemzetbiztonsági Bizottság tagjait, Csepreghy azt válaszolta, az a kormányképviselő, akinek ez a feladata, a kellő időben ezt meg fogja tenni.

A miniszterhelyettes emellett beszélt többek közt a köztársasági elnök által az Alkotmánybíróságnak normakontrollra megküldött, a jegybankhoz köthető alapítványok pénzköltéseit titkosító törvénymódosításról is: Csepreghy szerint noha az MNB közpénzek felett diszponál, a korábbi évekkel ellentétben ma már nyereséget termel, ebből a nyereségből pedig ugyanúgy ingatlanokat vásárol, mint ahogyan például az osztrák jegybank, illetve egy olyan műkincsprogramja van, mint amilyet az amerikai FED is működtet.

Ha a magyar sajtóban az amerikai és az osztrák gyakorlat üdvözlendő példa, akkor nem értem a kettős mércét – fogalmazott Csepreghy, aki szerint a jegybanknak és a jegybankhoz tartozó alapítványoknak is lehet olyan tevékenysége, amelyet nemzetgazdasági érdekből titkosítani kell, az újabb parlamenti vita során pedig lesz lehetőség megvitatni, hogy pontosan melyek ezek a tevékenységek.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További belföldi híreink