Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-26 11:24:00

Még el sem kezdődött a választás, máris botrány van Salgótarjánban

Csütörtökre virradóan minden salgótarjáni postaládába egy olyan félrevezető szórólap került, amelyben a baloldal közös jelöltje arra kéri a címzettet, hogy a csődbe ment város adósságának rá eső részét fizesse be sárgacsekken. Az ügyben összeül a Helyi Választási Bizottság. Fekete Zsolt a Fidesz lejárató akcióját sejti az eset mögött.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott szóróanyagot Fekete Zsolt alpolgármester arcképe díszíti, amint egy befizetett csekkszelvényt mutat fel. A szövegben a baloldal közös jelöltje elismeri, hogy csődbe vezette a várost, hiszen 15 hónappal korábban 945 millió forint többlettel vették át a vezetést, most pedig „1,1 milliárd forint is lehet a hiány”. A levélíró szerint ez minden salgótarjáni lakosra az újszülöttől az aggastyánig 57.105 forint adósságot ró.  

a kamu szóróanyagA kamu szóróanyag

„Kilátástalanság, depresszió, csőd minden szinten. A baloldali vezetés árát valakinek állnia kell. Valakinek pedig finanszírozni. MSZP-s győzelem esetén tisztelt tarjáni barátaim Önökön a sor. (…) Menjünk tovább együtt? Akkor fizesse ki az árát.” – hangzik a felszólítás, és a lap alján sárgacsekket látni, amelynek a jogcím rubrikájában „az MSZP alkalmatlanságát önnel fizettetjük meg” szöveg szerepel, számlatulajdonosként az alpolgármester van feltüntetve.


A szóróanyag ravasz gyártói az aláírásnál Fekete Zsolt nevéhez egy, a reklámokból jól ismert ki csillagot tettek, amely a lap alján szokás szerint olvashatatlanul kis betűkkel írt szöveghez vezeti a figyelmet: „bátonyterenyei lakos”.

A név lehet fiktív is, mi azonban találtunk egy ilyen nevű billentyűst, aki a bátonyterenyei Hangulat zenekarban szolgáltatja kollégáival a mulatós zenét. Írtunk neki Facebook-on, ha válaszol, frissítjük a cikket.

Az alpolgármester Facebook bejegyzése szerint a szórólap a Fidesz műve. Fekete Zsolt tegnap ezt posztolta: „Holnap feljelentést teszek a bíróságon becsületsértés és rágalmazás vádjával a ma megjelent "csekkes" fideszes szórólap miatt. Egyúttal bejelentést tettem a Helyi Választási Bizottsághoz is ebben az ügyben.”

A polgármester-jelölt munkatársától úgy értesültünk, hogy a mai nappal megtörtént a feljelentés, a Helyi Választási Bizottság pedig arról tájékoztatta az atv.hu-t, hogy a testület tárgyalja a panaszbejelentést.

A szórólap állításait Fekete Zsolt egyértelműen cáfolja. Az ő kalkulációi szerint 642 millió forint plusszal, vagyis pénzmaradvánnyal zárták a tavalyi évet, és az idei év költségvetésének elfogadására is van még vagy két hetük.

További belföldi híreink