Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-26 07:50:00

"Kisfiam, kik azok a kopasz állatok körülötted?"

„A választási irodánál minden volt csak rend nem, az biztos, a hivatal vezetőjének pedig kutya kötelessége rendet tartani” – mondta Nyakó István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A szocialista politikus arra reagált így, hogy Pálffy Ilona az NVI elnöke a szerdai Egyenes Beszédben azt mondta, nem volt olyan a helyzet, hogy közbe kellett volna avatkoznia. Annak a 20-25 kopasz embernek, aki megakadályozta a kérdés leadását, semmi köze nem volt ahhoz, hogy állampolgári jogukat jóhiszeműen gyakorolják, tette hozzá Nyakó, aki szerint Pálffy Ilona részéről mindenképpen mulasztás, hogy nem hívott rendőrt és nem biztosította a rendet.

Az MSZP szerint Trócsányi László igazságügyi miniszter személyesen felel mindazért, ami kedden a Nemzeti Választási Iroda épületében történt. Szerintük az NVI-nél történt "gyalázatos jogsértések után a verőemberek kormányának igazságügyi minisztere adja be a lemondását.

Nyakó István elmondta, kedden háromnegyed hat körül érkeztek az irodához, még sötét volt. Azt hitte, biztonsági őr felvétel van, mert akkor már ott álltak a „kopaszok”. A politikus azt mondta,


nagyon hamar kiderült a szándékuk, mert rögtön nyomdafestéket nem tűrő szavakat kezdtek használni, és provokatív megjegyzéseket tettek a politikusra.

"Nem mondjon csúnyát, hagyja ki az ordenáré szavakat, de mégis, milyen típusú hangos magánbeszélgetések voltak?" - tette fel a kérdést Kálmán Olga az Egyenes Beszéd vendégének. Nyakó sajátos módon idézte az elhangzottakat. "Ne! Ne! Ne!" - szakította félbe Kálmán Olga.  

Nyakó István azt is elmondta, hogy édesanyja, aki 200 kilométerre lakik, minden nap 9-kor felhívja. "Jól vagyok, anyuka, dolgozok, szia" - az első híváskor ezt mondta az MSZP-s politikus, kicsivel később, amikor a hazai sajtó már ráugrott a választási irodánál történt balhéra, Nyakó édesanyja ismét telefonált. 

"Ő nyugdíjas tévénéző. Fél 10-kor meglátott és megint hívott telefonon" - mesélte Nyakó. "Kisfiam ki az a sok kigyúrt kopasz állat körülötted?" - kérdezte aggódva az édesanya. 

Nyakó azt is elmondta, milyen tömegjelenet alakult ki akkor, amikor megpróbáltak bejutni az épületbe. A 10-15 kigyúrt kopasz ember egy része katonaruhát viselt, a másik részük sísapkát vett fel.  

"Szerepjátékot találtak ki", mondta Nyakó. "Nézd meg, a gárdistákat beengedik, minket, cigányokat viszont nem!" - idézte a kopaszokat a szocialista politikus. "Utána még rám is néztek, és megkérdezték: Te rasszista vagy?" - folytatta a hihetetlennek tűnő történetet. 

Kálmán Olga nyomatékos kérése ellenére Nyakó végül egy káromkodást is eleresztett, amit a műsorvezető nem vett jó néven, ezért az MSZP-s politikus elnézést is kért. 

atv.hu

További belföldi híreink