Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-25 14:24:00

Gréczy Zsolt élő adásban nevezte együgyűnek Orbán Viktort

Az EU-ból való kilépést kockáztatja Orbán a kvótaellenes népszavazással, állítja a Demokratikus Koalíció.

Gréczy Zsolt, a párt szóvivője az ATV Start című műsorában azt mondta, az EU nem fogja eltűrni, hogy Magyarország ne vállaljon közösséget az európai értékekkel, ezért egy érvényes és eredményes népszavazás a menekültkvóta ellen gyakorlatilag Magyarország uniós tagságának végét jelentené.

Komolyan kell venni az olasz miniszterelnök bejelentését is, hiszen ha a kvóta elutasítása esetén valóban megvonják Magyarország uniós támogatását, az egyenesen az államcsődhöz vezetne – mutatott rá Gréczy, aki szerint ezért az érvényes népszavazás megakadályozása kvótaügyben nemzeti érdek.

Orbán ugyanakkor bármire képes hogy megtartsa hatalmát, ezért Gréczy szerint akár előrehozott választás kiírását is kezdeményezheti abban az esetben, ha a népszavazás nem érné el a részvételi küszöböt. A DK szóvivője ugyanis biztos benne, hogy ha Orbán a feje tetejére áll, a demokraták akkor sem fognak részt venni egy ilyen népszavazáson.

Orbánnak mindenesetre már csak ez az egy ügye maradt, ezért nyugodtan ki is nevezhetem együgyűnek – fogalmazott a szóvivő, aki szerint Orbánnal ellentétben az embereket nem a kvóta, hanem az oktatás és az egészségügy helyzete érdekli.

atv.hu / J. I.

További belföldi híreink