Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-23 17:57:00

Egykori fideszes polgármester felesége az MSZP-t beelőző nő

Az ATV Facebook-oldalán egy olvasónk hívta fel a figyelmet a népszavazást kezdeményező és a rezsicsökkentést reklámozó idős asszony különös hasonlóságára, a Kormányzati Tájékoztatási Központ azonban határozottan cáfolta, hogy ugyanarról a személyről volna szó. Az Index információi szerint a titokzatos idős nő, aki kedden megelőzte az MSZP-t a Nemzeti Választási Irodában, nem más, mint Herceghalom ősfideszes polgármesterének a felesége.

Egyik olvasónk szerint az alábbi két képen ugyanaz a személy látszik. Ezzel szemben a Kormányzati Tájékoztatási Központ határozottan cáfolta a feltételezést, és leszögezte: a népszavazást kezdeményező nő nem azonos a plakáton látható személlyel, és ezt bizonyítani is tudják.   

Az Index közben azt írja, információi szerint Erdősi László András herceghalmi polgármester felesége volt az a titokzatos idős nő, aki népszavazási kezdeményezést adott be kedden a Nemzeti Választási Irodában, és egy kopaszokból álló csoport segítségével beelőzte az MSZP-t.

Erdősi László az ősfideszesek csoportjába tartozik, 1990-ben az I. kerületben egyéniben választották meg önkormányzati képviselőnek, majd alpolgármester lett. 2010-ben Herceghalmon is a Fidesz jelöltje volt, 2014-ben viszont már függetlenként indult. Az Index forrásai szerint a nő Orbán Viktort ábrázoló, "Az én miniszterelnököm" feliratú kitűzővel járt a településen a választási időszakban.

A Fidesz viszont az MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy Erdősi László András független polgármestere Herceghalomnak, és a 2014-es önkormányzati választáson a Fidesz saját jelöltet állított vele szemben.

atv.hu

További belföldi híreink