Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-22 11:43:00

Tarlós évente kétszer fogadja Habonyt

A főpolgármester legutóbb az agglomerációs közlekedésről is beszélgetett a titokzatos tanácsadóval, derült ki az ATV Startban. Tarlós István azt is elmondta, vagy őt, vagy Habonyt figyelte valaki.

Rónai Egon az ATV Start című műsorában arról kérdezte a főpolgármestert, hogy Habony Árpád valóban látogatást tesz-e nála évente kétszer. Tarlós István szerint a Habony-történet kezd szappanoperává válni, azonban ő nem fogja azt mondani, hogy nem ismeri a tanácsadót.


„Mert aki nem fogyatékos, az tudja, hogy a mi politikai közösségünk Habony Árpádot ismeri”

– szögezte le a városvezető. Hozzátette: Persze, hogy ismeri, már a 2006-os választási kampányban is beszélt vele.

Arra a kérdésre, hogy akkor kicsoda valójában Habony Árpád a főpolgármester úgy válaszolt:

„Kapaszkodjon meg, hát ön most ismer minden Népszabadságos újságírót?”

A műsorvezető újabb nekifutására Tarlós István ismét kitérő választ adott:

„Nézze, ha én ellenzéki újságíró lennék, akkor én is megpróbálnék ebből mindent kihozni.” Később hozzátette: csak arra tud választ adni, amiről rendelkezik ismeretekkel.

Arra a felvetésre, hogy nyilván tudja, kit fogad az irodájában évente kétszer, Tarlós úgy felelt:


„Hát hogy az ördögbe ne tudnám?”

Tarlós ezután arról beszélt, hogy Habony Árpád évente kétszer-háromszor ellátogat a Városházába. Hozzátette ugyanakkor, hogy hozzá több ezer ember elmegy évente, úgyhogy hiába is reméli a műsorvezető, bármit kihozhat ebből a tényből.

„Nálam egyenesebb választ nem kap erre, eddig sem kapott” – tette hozzá Tarlós.

A főpolgármester ezután utalt arra, hogy vannak, akiknek, titkos kapcsolatuk van Habony Árpáddal. Legalábbis erre tudunk köveztetni az alábbi mondatból:


„Én nem tartozom azok közé, akinek Habony Árpáddal bármilyen titkos kapcsolata, közös tevékenysége, vagy bármije van.”

Hozzátette: ő egy árva szóval nem mondta, hogy a miniszterelnök küldte hozzá Habonyt, neki ugyanis nincs szüksége arra, hogy közvetítőkön keresztül beszéljen Orbán Viktorral.

Tarlós István ezután elmondta: valóban megkérdezte Habony Árpádot az agglomerációs közlekedés finanszírozásáról. Azt is megtudhattuk, hogy


„Habony Árpád mint Habony Árpád mondott erről véleményt.”

Ismét felmerült a kérdés, hogy miért elengedhetetlen Habony Árpád, amikor a főváros ügyeit tárgyalják. Tarlós szerint semmi nincs abban, hogy ha ott van Habony Árpád, akkor megkérdezi.

„Az ördög vigye el, hát még önnel is beszélek az agglomerációs közlekedésről” – tette hozzá.

De kicsoda Habony Árpád?


„Ezt ne tőlem kérdezze!”

A főpolgármester az interjú végén arról is beszélt, hogy vagy őt, vagy Habony Árpádot megfigyelhetik. Szerinte ez lehet a magyarázat arra, hogy néhány órával a tanácsadó látogatása után kiszivárgott a találkozó ténye. Hozzátette: épelméjű ember nem gondolhatja az, hogy ő, vagy Habony szivárogtat, de ez őt nem zavarja, mert nincs titkolnivalója.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg.

atv.hu
 

Ajánlom

További belföldi híreink