Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-22 17:16:00

Nem akarták megölni Orbán Viktort

Tavaly novemberben a Terrorelhárítási Központ (TEK) előzetes letartóztatásba helyezett két férfit, sajtóértesülések szerint Orbán Viktorral szembeni merénylet gyanúja miatt. Az ORFK és a Fővárosi Főügyészség nyilatkozataiból azonban kiderült: nem akarták megölni a miniszterelnököt.

Nem akarták megölni Orbán Viktort

A TEK tavaly november végén fogott el két férfit, M. Pétert (60) és R. Gyulát (62), akik a gyanú szerint egy kormánytagot akartak kivégezni. A Népszabadság írta meg először, hogy a hatóságok több fontos bizonyítékot is lefoglaltak náluk, ami arra utalhat, hogy Orbán Viktor meggyilkolására készülhettek, bár a rendőrség a nyomozás érdekei miatt nem árult el részleteket.

A TEK akkor egy kiemelten védett személyre hivatkozva intézkedett, és a Népszabadság forrása szerint a miniszterelnök az egyetlen kormánytag, akit a terrorelhárítás véd. Így bár hivatalosan nem erősítették meg, a sajtóban elterjedt, hogy Orbán Viktor ellen készültek merényletre. Ebben közrejátszott az is, hogy másnap, a kommunizmus emléknapján az államfő programját is megváltoztatták: megtartotta a beszédét, de az előzetes tervekkel ellentétben utána nem vett részt a kegyeleti sétán a Terror Háza Múzeumhoz.

A Hit Rádió érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közölte, hogy

a Készenléti Rendőrség lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást két gyanúsított ellen.

A nyomozást felügyelő Fővárosi Főügyészség arról tájékoztatta a rádiót, hogy az ügy két gyanúsítottja legalább március 24-ig előzetes letartóztatásban marad.

A Fővárosi Főügyészség ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a főügyészség „merényletre vonatkozó, vagy esetleg arra utaló nyilatkozatot az eljárás során egyáltalán nem tett”.

Mégsem a Nemzeti Hadsereg tagjai

A két gyanúsított Volvóját a XI. kerületben állították meg, de csak azután, hogy – a TEK megfogalmazása szerint – jó előre „kimenekítették" Orbán Viktort onnan, ahol az előzetes információk alapján lecsaptak volna rá a támadói.

Az autó csomagtartójában két géppisztoly, több tucat lőszer és hangtompító is lapult.

tasnádi lászló államtitkár (fotó: kormany.hu)Tasnádi László államtitkár (Fotó: kormany.hu)
Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára később azt mondta róluk, hogy a két férfi a Magyar Nemzeti Hadsereg tagjainak vallja magát. A szélsőjobboldali szervezet azonban határozottan visszautasította ezt.

„Azt sem tudom, hogy valóban megtörtént-e ez a letartóztatás. Arról pláne nincs információm, hogy ez a két személy létezik-e”

– mondta Orosházi Ferenc, a Magyar Nemzeti Hadsereg „tisztje” a Hit Rádióban. Azt is kifogásolta, hogy a neve többször is felmerült az üggyel kapcsolatban. „Engem miféle jogalapon mutogatnak a nyilvánosságban? Mi az igazsággal viseljük a háborút, ami azt jelenti, hogy egy kiló papírral többet el tudunk érni, mint egy kiló vassal, amivel az utcán hadonászunk. Az igazság fegyverével harcolunk” – fakadt ki.

Korábban a Facebook oldalán is tiltakozott az ellen, hogy a Magyar Nemzeti Hadsereg hírbe került az állítólagos merénylettel.

„Nem stílusunk, nem is volt és nem is lesz lesből vadászni valakire. Ehhez a módszerhez nem megfelelő a genetikai felépítésünk”

– írta.

Közlemény! A Blikk nevű sajtó termék a Magyar Nemzet Hadsereg nevét hírbe hozta az - állítólag - Orbán Viktort cé...

Közzétette: Orosházi Ferenc – 2015. november 27.

A két gyanúsítottról a Magyar Nemzet Online írta meg, hogy mindketten büntetett előéletűek. Egyiküket azért ítélték el 2015 májusában, mert lőszereket hozott be az országba. A másik pedig 2014 novemberében szabadult a lőfegyverrel visszaélés miatt kiszabott 7 és fél éves szabadságvesztéséből, így már különös visszaeső. A lap úgy tudja, hogy a két férfi ellen a készülődő Orbán-merényletre továbbra sincs más bizonyíték, mint a lehallgatásaik felvételei, ezek a beszélgetések azonban zavarosak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink