Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-23 09:26:00

Kovács: Nem minden pedagógus, és nem minden diák tüntetett

Csak jobb irányban haladhat az oktatáspolitika, mint 2010-ben, mondta Kovács Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kormányszóvivő hozzátette az akkori rendszer annyira rossz volt, hogy muszáj volt hozzányúlni.

„Nem a ruha teszi az embert” –írta Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő Facebook-oldalán. Neki tetszik a kockás ing, ebben fog járni a Parlamentbe. Nem Bencsik az egyetlen fideszes, aki kritizálja a kormány oktatáspolitikáját. Kovács Zoltán szerint 2012-13-ban a kormány a béremeléssel, és az életpálya modellel kifejezte, mennyire fontos neki az oktatás.

A szóvivő szerint egy ágazat ilyen mértékű átalakítása nem megy egyik pillanatról a másikra, és nem megy minden érdeksérelem nélkül sem. Érthető, ha az oktatás szereplőit megviseli egy ekkora változás, tette hozzá. Mindig van mit javítani az oktatáson, de az értékítéletet majd a gyerekek mondják ki, hangsúlyozta Kovács, aki szerint nem minden pedagógus, és nem minden diák tüntetett a Kossuth téren.

A kormányszóvivő, kiemelte, a kormány mindent megtesz, hogy az oktatás színvonala javuljon, és kész a szektor minden szereplőjével tárgyalni. Kovács szerint az elmúlt években minden pedagógusnak emelkedett a bére. A mostani követeléseik következménye is béremelés, hiába mondják, hogy a tüntetés célja nem ez, tette hozzá. A korábbi közoktatásért felelős államtitkár, Cunyiné munkájával elégedettek voltak, hiszen új munkakörben számítanak rá, mondta a kormányszóvivő.

A kerekasztal tárgyalásokról szólva Kovács Zoltán azt mondta, ő képviselni tudja a kormány álláspontját, tegyék a tiltakozók is ezt, üljenek egy asztalhoz, akkor lehet esély arra, hogy meggyőzzék egymást. A kormányszóvivő szerint az uniós csúcson Orbán Viktor olyan zárónyilatkozatot fogadott el, amely egyelőre csak egyfajta katalógus, a témákat, és a lehetséges irányokat, döntéseket tartalmazza. Az hogy nem tiltakozott, nem jelenti azt, hogy elfogadta volna a kvótarendszert, tette hozzá Kovács. 

atv.hu

További belföldi híreink